top of page
IMG_7760.jpg

Møt Daniel Borge, - et nytt navn i Norsk countrymusikk.

En innstillt flyvning hjem fra Nashville ble starten på jobben som musiker. Møt Daniel Borge, mannen som dro på countryfestival i USA og kom hjem med kontrakt på EP. Hjemme i Norge kom en telefon fra noen som ønsket å starte et countryband. 

Daniel Borge er et nytt navn i norsk musikk. Borge har god erfaring som musiker i bedehus og ved private arrangementer. Musikkinteressen startet tidlig, og bare fem år gammel satt gitargrepene som støpt. Allikavel bestemte ikke Borge seg for å satse på musikken før inntil cirka ett år siden, og det virkelige eventyret startet i juni 2019.

IMG_7762.jpg
Dyktig gitarist: Daniel Borge på gitaren.

I juni dro Borge til Nashville sammen med sin kone og noen venner. Planen var å nyte en langhelg under CMA-festivalen, oppleve Nashville med det byen har å by på, musikk og stemning. Da helgen kom til ende sto gjengen med koffertene på Nashville flyplass, klare for hjemreise. Over høyttaleren fikk de beskjed om at flyet var innstillt som følge av dårlig vær.

«Da flyet ble innstillt var det bare å sette kursen mot Broadway og la livet leke en stund til. Jeg visste at Kinsey Rose skulle opptre på et av serveringsstedene der, og da dro vi til plassen hun var.»

Kursen ble satt til «Legends Corner» der Kinsey Rose hadde show. Hun visste at Borge kunne synge, og inviterte han opp på scenen for å ta en sang. Slik gikk det til at låta «Old habits like you» ble fremført foran et begeistret publikum.

Opptreden: Daniel Borge sammen med Kinsey Rose på scenen i Nashville i juni 2019. Denne dagen markerer starten på reisen. Kinsey Rose er en artist som ofte reiser til Norge. Hun har hatt både miniturneer og deltatt på country festival i her i Norge. Hun har også hatt samarbeid med norske artister (bl.a. Knut Roppestad.). 

Historien ender ikke med det. Midt i det ekstatiske publikummet befant det seg nemlig flere enn bare barglade mennesker. Da Borge gikk ned fra scenen ble han møtt av en spesiell kar. Han presenterte seg som låtskriveren Tony Olson. Han hadde lett etter en stemme som kunne passe noen av sangene han hadde skrevet, og lurte på om Borge var interessert i et samarbeid. Slik startet et internasjonalt samarbeide.

Vel hjemme opprettholdt Borge kontakten med Olson. Men det gikk ikke lang tid før han fikk en telefon. Tommy Michalsen og Ole K. Ruud lurte på om han var interessert i å bli med i et countryband. De hadde sett filmsnutten av Borge på Legends corner. Slik gikk det til at Borderville band ble til. Du kan lese mer om Borderville her.

I september var Borge tilbake i Nashville. Denne gangen for å spille inn fire countrysanger(EP), akkopagnert av Blake Shelton-band. Hans første låt (skrevet av T. Olson), «Only me» er sluppet på alle store streamingplatformer. Låta skal fremføres første gang på Eiken Julecountry-konsert 30. november. Med i listen av artister som deltar, finner vi blant annet det amerikanske velkjente bandet «The Isaacs». 

IMG_7755.jpg

To gode venner: «Tony har fått meg til å tro så mye på meg selv. Han er en som virkelig oppmuntrer og får deg til å tro at drømmen kan gå i oppfyllelse.»

IMG_7754.jpg

Prisvinnende låtskriver: Tony Olson vant nettopp en pris for beste moderne countrysang. Les mer om Tony Olson i et intervju med "living in the news" her.

IMG_7757.jpg

I slutten av november slipper han sin andre singel, "Three sheets to the wind". Fremtiden er spennende for Daniel Borge, både som soloartist og med band. 

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page