top of page

Skrevet av redaktøren, 21.11.19

IMG_7869.jpg

"Small town dead end" Nashvilleinspirert album fra Haavard slippes i morgen 22.november. 

Artisten leverer et solid album med ti låter skrevet i musikkhovedstaden Nashville. Mange av låtene er skrevet i samarbeid med anerkjente låtskrivere og i albumet finner du både låter som vekker gladfølelsen og ballader som treffer hjertet. 

I januar 2019 dro Haavard G. Skåtun til Nashville Tennessee hvor han bodde i tre måneder. Her jobbet han med å utvikle seg som låtskriver og bygge ut et større nettverk i musikkbransjen. Under oppholdet fikk Haavard opptre på de kjente spillestedene «Bluebird cafe» og «Whiskey Jam», noe få andre norske artister har gjort. I Nashville gjorde han samarbeid med blant annet grammyvinneren Buick Audra, som er med som låtskriver og gjestesanger på noen av låtene. 

IMG_7865.jpg

På Bluebird cafe: Haavard har fått opptrådt tre ganger på det verdenskjente spillestedet bluebird cafe. 

I juni startet arbeidet med innspillingen av låtene på Polyfon Studio på Minde i Bergen, med lydteknikker Leif Herland. Med i studio var bandet til Haavard, bestående av brødrene Erik Rolland på gitar, William Rolland på bass og Idar Rolland på tommer. Haavard selv er produsent på albumet og spiller gitar, banjo, mandolin, perkusjon og vokal. Når grunnkompet var lagt i Polyfon Sudio, gjorde Reidar Opdal etterarbeidet i sitt studio, og bidro med tangenter og korstemmer. Albumet er mikset av Kristian Fanavoll Tvedt og mastret av Matias Tellez. 

IMG_7866 2.jpg

Albumet «small town dead end» er Haavards tredje album. Dette albumet er kanskje enda sterkere i countrysjangeren enn de tidligere, hvor både tekstene og musikken bærer tydelig preg av Nashville. Den gjennomgående tematikken i albumet er det å være fra en liten bygd og komme seg ut i verden, uten å glemme røttene sine. Temaet kjærlighet står også sentralt, med både et seriøst og humoristisk preg. 

Whiskey Jam: En opptreden på selveste Whiskey Jam. Whiskey Jam er en kjent musikklubb som har hatt besøk mange artister i de 8 årene de har eksistert. Mange av artistene spilte der før de ble kjent. Blant artistene som har opptrådt der er Chris Young, Brett Eldrege og Kip Moore.

Tre av låtene på albumet er allerede sluppet som singler. «When Nashville calls» (Haavard ft. Audra) er alt ute på alle digitale plattformer. Dette er den første låta på albumet og setter tydelig stemningen for resten. Låta «Even though it goes down in the end» vekker følelser på en måte som bare country kan. Gladlåta «freedom» er også verdt å merke seg. I det hele er dette et album som er godt gjennomarbeidet og det er bare å glede seg.

bottom of page