top of page

3 jenter, sju kjappe! Runde #2!


Boots tok en kjappis eller sju med

Sigrid Fossan, Silje Berntzen og Karina Kvernes!


Ei av jentene fikk kjærlighet til country gjennom pickup-turer med pappa, ei har gått Paul McCartney-skolen, og en jobber i barnehage og har aldri drømt om å være artist! To er Shania Twain-fans, og ei nevner Brad Paisley.


En ting er sikkert, de er alle lidenskapelige artister!
Sigrid Fossan

1: Fortell litt om deg selv! Jeg er ei 26 år gammal frøken fra Rollag i Numedal. Her har jeg vokst opp på gård hvor jeg sjøl er odelsjente. Jeg hadde fra tidlig alder et forhold til bønder, natur, arbeidsmoral og flere av verdiene som countrymusikken står for.Jeg har jobba aktivt med egenskreven musikk siden 2014. Nå fortida jobber jeg med å spille inn en EP som kommer ila 2021. Er veldigveldig spent!

2: Har du alltid drømt om å være artist? Ja, og man innser etterhvert at den drømmen ikke bare skjer fra en dag til en annen. Man må jobbe mye og lenge med musikken for å føle seg som en artist. Og det er nettopp det som er nøkkelen: det er deg sjøl som definerer om du er en artist. Ta kontroll!

3: Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Et av mine forbilder er Shania Twain - for ei dame! Ho viser at det er gjennom livserfaring man skriver de beste låtene og kanskje også gjennom vonde opplevelser. Maren Morris er også et forbilde med tanke på miks av sjangre og det å utfordre countrystilen. Taylor Swift var den ultimate countrystjerna da jeg vokste opp! Som jeg gråt og sang med gjennom barndommen. John Denver er en et litt mer mystisk forbilde fordi man ikke har tilgang til hans sosiale medier, men jeg føler jeg kjenner han gjennom musikken hans. Den rene, vakre countrymusikken og ikke minst naturen som utgangspunkt. 4: Hva gleder du deg til da ting går tilbake til normalen?

Jeg gleder meg til å spille konsert for folk! Det antar jeg de fleste musikere føler. Savner også å kunne delta på dåpsdager, bryllup og andre store begivenheter. Jeg bor ganske landlig til, så merker heldigvis ikke de største restriksjonene av Corona.


5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikk?

Jeg liker å høre på podcaster om true crime (eks. My Favorite Murder og The Murder Squad). Liker også godt serier, filmer, faktabøker og biografier. Shania Twain sin er fantastisk og jeg er godt i gang med Take Me Home, John Denvers biografi.


6: Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Akkurat nå hører jeg mye på «To a T (Stripped) med Ryan Hurd. Den går på REPEAT. Husk å høre versjonen «stripped». Den er nyyydelig. 7: Hva er ditt beste countryminne?

Det første jeg kommer på er da søstra mi og jeg satt på første rad på Shania Twain konsert i Oslo spektrum og ho starta hele greia med å gå rett forbi oss i salen. Blei helt målløs! For en legende. Av de beste minnene fra mitt liv med country, er det å sitte på i pappas pickup mens han hører på nydelig old-school countrymusikk, som John Denver og Charlie Rich. Det er her mitt øre for country begynte å gro. Heretter hadde jeg countrysjel!Silje Bentzen


1: Fortell litt om deg selv!

Jeg 22 år og kommer fra et lite sted på Østlandet som heter Vormsund, som ligger ca en time utenfor hovedstaden. Jeg har alltid hatt en stor kjærlighet for musikk og spesielt country!

I juni i år fullførte jeg mitt siste år av et 3-årig bachelorprogram i Liverpool i songwriting & performance fra Liverpool Institute og Performing Arts ( bedre kjent som Paul McCartney-skolen kanskje, litt snikskryt må være lov). Dette gjorde drømmen med å gi ut låter mulig, så tidligere i år, ga jeg ut min første singel, Sweep It Under The Rug ( som forøvrig Boots har vært super snille med å markedsføre på sine kanaler så enormt takknemlig for det!) som ligger ute på alle mulige streaming-tjenester.2: Har du alltid drømt om å være artist?

Drømmen min har alltid vært å leve av å være artist! Jeg pleide å synge av full hals til Shania Twain på jenterommet med mikrofon og høye hæler da jeg var barn, og bare forberedte meg på superstjerne-livet. Okei da, det hender faktisk jeg tar en tur på soverommet i dag også da og tar en trall!3: Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Å skulle trekke frem bare noen store forbilder er veldig vanskelig da det er så mange dyktige artister innenfor country! Men jeg har alltid likt Shania Twain! Viben i låtene hennes gjør så du virkelig får lyst til å synge og danse med! Gretchen Wilson er ei dame jeg syns er veldig undervurdert! Fantastisk vokalist med en helt utrolig teknikk og framførelsen er så uanfektet! En slik vokalist som andre virkelig misunner! Hvordan får hun det til liksom.


4: Hva gleder du deg til da ting går tilbake til normalen?

Det jeg gleder meg mest til når man kan begynne å leve mer som normalt er å dra på konserter (og kanskje spille noen selv) og kunne danse sammen! Herregud som jeg savner å danse. Gleder meg også veldig til klemming er lov!Det beste med å være artist er gleden jeg får av å synge og formidle egne historier. Å vite at min tekst og budskap får andre til føle noe er så utrolig spesielt og fint! Og selvfølgelig den gjensidige gleden og kjærligheten for musikken mellom artist og publikum. Det er ikke gøyere å være artist enn når publikum klapper, synger og danser med!

5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikk?

Ved siden av musikken elsker jeg å trene! Studerer faktisk idrett i Oslo! Begynte på bachelor denne høsten så det er en annen stor lidenskap jeg har.


6: Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Min favorittlåt akkurat nå er California Girls av Gretchen Wilson.7: Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste countryminne må være første gang jeg var på countryfestivalen i Skjåk for bare noen år siden faktisk, 2017. Det er en utrolig fin festival med masse god, genuin country musikk! Kan sterkt anbefale å ta turen hit da dette er en real folkefest i ekte countryånd!Silje på Scenen med vår neste "gjest"....Karina Kvernes

Here We go!

1:  Fortell litt om deg selv!

Jeg er 84-modell og bor i Nes kommune. Jeg vokste opp i Gjerdum på øvre Romerike hvor de har et yrende kulturliv, så her gjorde jeg debut på scenen både med kor, musikklag og amatørteater som 15 åring.  Jeg har alltid vært veldig allsidig i musikksmaken, så jeg var fornøyd bare jeg fikk synge omtrent hva som helst. Fra jeg var 17 år sang jeg mye i bryllup og diverse private lag. Jeg fikk først øynene opp for countrymusikken etter at jeg traff min mann, og da var det Brad Paisley som fenget øret. Jeg ble helt hekta! I 2014 bestemte vi oss for å starte countrybandet Hilljacks, som har vært et eventyr! Siden vi ga ut albumet "Country to the bone" , har vi gitt ut to singler; "Siste natt/Last night together" og "The Cider Song".2: Har du alltid drømt om å bli artist?

Jeg har vel egentlig aldri hatt så store ambisjoner om å bli artist. Jeg har alltid elsket å synge, men har aldri hatt ønske om å satse fullt og helt på det.


3: Hvem inspirerer deg og hvorfor?

Jeg blir egentlig inspirert hver gang jeg ser eller hører andre artister eller band, og jeg blir spesiellt fenget av gode vokalister med flerstemt kor bak, som f.eks Flat Lonesome og Pistol Annies. Her må jeg også nevne Zac Brown band, som har noen utrolige harmonier i låtene sine. Ellers så står Brad Paisley høyt på lista fortsatt, ikke bare fordi han har fengende låter, men FOR en entertainer han er!


Det beste med å være artist er å få reise rundt å gjøre det en liker aller best! Jeg storkoser meg på scenen med gutta i bandet. Det er fantastisk å se publikum kose seg, synge med, smile, bli rørt, klappe og juble over det vi framfører. Det gir meg utrolig mye.

4: Hva gleder du deg mest til da alt går tilbake til normalen?

Når alt kommer tilbake til normalen, gleder jeg meg ekstremt til å stå på scenen med Hilljacks og spille for fullt dansegulv igjen, hoppe ned av scenen og gå blandt publikum, la de synge i mikrofonen uten å tenke på smittefare.5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikken?

Ved siden av musikken jobber jeg i barnehage. Jeg liker å fotografere, reise, gå turer, jeg elsker å slappe av i sola om sommeren og være med familie og venner.


6: Hva er yndlingssangen din akkurat nå?

Akkurat nå er jeg litt hekta på "What the cowgirls do" med Vince Gill, og "Billy's got his beer Goggles on" med Neal McCoy


7: Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste countryminne er da jeg og min mann var på ferie i Nashville. Hele turen var egentlig en stor inspirasjon, fra intimkonsert med Carl Jackson og Val Storey på Station Inn, konsert og møte med Vince Gill og The Time Jumpers på 3rd and Lindsley til det å få oppleve å selv stå på scenen på The Stage og The Second Fiddle downtown i Nashville. DET er opplevelser jeg aldri vil glemme.


The second fiddle:201 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page