top of page

3 Jenter, sju kjappe, Runde #3!


Det er duket for en ny runde med sju kjappe! Noen kommer med ny musikk i morgen, ei ser du konkurrere på TV og ei har akkurat vunnet priser hos ISSA(international singer songwriter association), hvor hun i år vant prisen Female Rising Star Intenational 2020.

Vi får til og med høre en historie om hvordan man skal få spille i forbindelse med en countryfestival bare man vil nok.


Denne uka skal vi bli bedre kjent med Benedicte Hjelle Andersen, Nina Flaaseth og Hege Øversveen!1: Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Benedicte Hjelle Andersen og har bodd på Neskollen meste parten av livet. Flyttet til Jessheim i fjor, og her bor jeg sammen med kjæresten min Herman Bålerud Haugen og undulaten min Arne. Musikken har vært med meg siden jeg var bitteliten, men jeg begynte ikke seriøst med musikk og låtskriving før jeg begynte på musikklinja på Jessheim vgs i 2014. Jeg og Herman har et duo-band sammen og vi heter «Daylight», vi begynte å skrive låter sammen i 2017. Vi begynte på Trøndertun folkehøgskole i 2018 hvor vi fokuserte et helt år på musikk og Daylight. Her spilte vi blant annet inn to singler «Looking at You» og «Into My Arms». Vi har også gitt ut flere låter som du kan høre på der du strømmer musikk. Vi kommer også ut med vår andre EP lørdag 12. September i år! Jeg gleder meg så mye!!
2: Har du alltid drømt om å være artist?

Jeg har alltid drømt om å kunne leve av musikk på fulltid, men har egentlig gått litt vekk fra det de siste årene også. Jeg er super fornøyd slik jeg har det nå. Jeg jobber fulltid i barnehage og driver med låtskriving og musikk ved siden av! Det er krevende å kombinere det til tider selvfølgelig, men jeg stortrives.


3: Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Lady A og Cam er store forbilder for meg. Jeg elsker musikken til begge og har hørt på deres musikk uansett hvilken situasjon jeg har vært i. Jeg har både felt tårer og smilt. Jeg tar mye inspirasjon fra dem også når jeg skal lage egen musikk. Carly Pearce må også nevnes. Hun har bare en så nydelig stemme, og jeg har blitt skikkelig fan i det siste.4: Hva gleder du deg til da ting går tilbake til normalen?

Det jeg gleder meg mest til er å spille konserter med publikum. Jeg savner det så utrolig mye, men det gjelder nok mange musikere. Vi spilte Live konsert på Kulturbanken Live i april, og det å ikke ha et publikum foran seg var utrolig merkelig... Jeg håper også på å kunne sette opp en ny turné med «Daylight» når ting begynner å komme tilbake til normalen igjen. Ingeting kan sammenliknes med den gleden man får av å spille konserter. Det er så herlig å møte nye mennesker og lage skikkelig god stemning.


5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikk? Jeg liker veldig godt å lese og akkurat nå leser jeg boken «Her, nå, alltid». Jeg elsker å gå lange turer eller ta meg en dansetreningsøkt! Også er jeg super glad i å lage fotoalbumer, og bruker mye tid på det.6: Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Min favorittlåt akkurat nå er «Lay Here With Me» av Maddie & Tae, Dierks Bentley. For en nydelig låt. Anbefaler virkelig denne + alle de andre låtene til Maddie & Tae.
7: Hva er ditt beste countryminne?

Jeg tror et av mine beste countryminner var fra min første turné med Daylight i samarbeid med Trøndertun folkehøgskole. Vi var så heldige å få holde konsert på KaffeDilla som ligger på Kløfta. Jeg husker vi hadde rundt 20 stk som hadde kjøpt billett, og jeg gledet meg masse som alltid! Før konserten skal starte er vi backstage og varmer opp osv. Når alt er klart går vi ut for å starte og hele lokalet er stappfullt. Jeg hadde aldri sett så mange folk på en av våre konserter. Det var en helt utrolig opplevelse for oss og bandet! Så gøy vi hadde det! Det var en så herlig stemning og det er virkelig noe jeg aldri glemmer. Vi solgte 81 billetter den dagen og jeg satt med tårer i bilen på veien hjem. Og det blir forhåpentligvis ny konsert der så fort situasjonen vi er i roer seg ned.
1: Fortell litt om deg selv!

Mitt navn er Nina Flaaseth, jeg er en tradisjonell country artist/vokalist, 44 år ung, og kommer fra Løten, ei fin lita bygd mellom Elverum og Hamar i Hedmark, hvor jeg vokste opp på et småbruk med min mor, far og en yngre bror. Er nå bosatt i Vang (i Hamar). Jeg har drevet med sang og musikk i en eller annen form siden jeg var barn.Lærte tidlig og traktere ulike instrumenter i tillegg til vokal, hvor sistnevnte ble mer og mer aktuelt og gjøre mer ut av i voksen alder.I 2016 ga jeg ut mitt første country album «Living On» som soloartist under mitt eget navn. Dette albumet ble innspilt ved Ørebro i Sverige. «Living On» havnet raskt på forskjellige radiostasjoner verden over, og en av låtene på plata, «Walk In Your Shoes», lå i nesten 3 år(!), i strekk blant top#3 på en top20 radioliste i Usa, og har hatt flere topplasseringer hos andre radiostasjoner både i Europa og Usa. Jeg har spilt/opptrådt på utallige scener i inn og utland opp igjennom årene, og countrymusikk har ligget mitt hjerte nært siden barns alder.Etter at mitt album «Living On» ble sluppet i 2016, har jeg hatt flere store internasjonale opptredener både i Europa (bla Germany Country Music Awards, og Country Music Meeting begge i Tyskland) og i Usa (Atlanta, Georgia), og jeg har vunnet flere internasjonale awards, og fått mange nominasjoner for både mine låter og min stemme, og meg som artist. Kan bla nevnes nominasjoner og priser i de største internasjonale independent musikk organisasjonene «JMA» i USA, og «ISSA» i USA, og hos sistnevnte har jeg vunnet awards som bla «Female Vocalist Of The Year International 2019»ISSA , Golden Record «#1 traditional country artist» ISSA, og nå nylig (15.august 2020) vant jeg «Female Rising Star Intenational 2020» ISSA, etter og ha blitt nominert i hele 6 kategorier og kommet til finalen i alle 6.Hos ISSA (International Singer Songwriter Association i Usa) er jeg også valgt ut av organisasjonen til å være Norges Representant ,- «Issa Rep Norway», ettersom dette er en internasjonal organisasjon for artister verden over i ulike sjangere, har de representanter rundt omkring for å promotere og for å veilede andre artister om det skulle ønskes, noe jeg setter stor pris på å få muligheten til.

Jeg skriver også egne låter, og min seneste utgitte egenskrevne låt «Where Did It Go»,som er innspilt Sandefjord / Nashville -Usa og produsert av Arne Benoni, kom rett inn på en #1plass på en top20 radioliste i Usa en uke etter release, og har siden ikke vært under #top3 på den lista. Den var også nominert, og i finalen som «Female Singel Of The Year 2020». All min musikk finnes digitalt der hvor musikk lastes ned og streames.


Året 2020 ble et spesielt år for oss alle, og jeg, som mange andre i samme bransje, har mistet eller fått utsatt alle spillejobber dette året grunnet Covid-19, men det har også for min del gitt meg tid til å jobbe enda mer med låtskriving, så smått planlegge nye utgivelser. Og, jeg har også fått gleden av å være dommer under et internasjonalt awardshow som finner sted i Nederland senere i år, noe jeg ser på som en ære og få ta del i. Det finnes så utrolig mange flotte, og dyktige independent artister der ute i alle sjangere!


Det har også blitt ekstra tid til innøving av nye låter med mitt band, og jeg har i tillegg en akustisk countryduo som det jobbes endel med, - det er jo alltid noe musikk og kunne «henge fingrene i».

Så får man se frem til, og håpe at 2021 blir året alle ønsket seg for 2020, om ikke bedre, - jeg gleder meg ihvertfall som en unge til og kunne komme på veien igjen og spille for publikum!


2: Har du alltid drømt om å være artist?

Jeg hadde nok en drøm når jeg var liten, at jeg en dag skulle stå på en scene og spille og synge, og det tok jo heller ikke lang tid før jeg gjorde det. Og etter mange år med musikk og opptredener så forandret vel drømmen(e) seg taktvis med hva som etterhvert skjedde innenfor det jeg drev med av musikk. Jeg startet og drømme om å gi ut en plate, et country album, som skulle få frem meg, og hva jeg sto for. Det skjedde i 2016. Alt som har skjedd etter det, har vært en sann bonus,- og det viser seg at enkelte ganger så kan det man drømmer om, og enda mer bli til virkelighet. Har man tro på hva man gjør, og på seg selv, er målrettet, og aldri gir opp drømmen om at en dag skal man få det til, så tror jeg man kan komme langt.


3: Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Mine største forbilder er George Jones, Merle Haggard, Waylon Jennings, John Prine, Tammy Wyenette, Dolly Parton, J.Cash, Loretta Lynn, Vince Gill, Martina McBride, Lorrie Morgan, Emmelou Harris, Rodney Crowell,Kris Kristoffersen, Glen Campbell... Tja, den lista blir fort mye lengre enn dette, men jeg liker veldig godt den gode gamle outlaw og tradisjonelle countryen, både når det kommer til tekster og musikk. Det som fremføres er ekte, ærlig, og med sjel. Og alle disse som er beskrevet her er veldig gode eksempler på det. Noe jeg selv også er veldig opptatt av når jeg selv skal fremføre det jeg selv synger, og som jeg også får utrolig mange flotte tilbakemeldinger på at jeg klarer.


4: Hva gleder du deg til da ting går tilbake til normalen?

Det jeg gleder meg aller mest til når ting kommer til normalen er og få reise ut og spille igjen. Ingenting slår den følelsen man får av og kunne opptre for publikum. Virkelig, dét gleder jeg meg stort til!


5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikk?

Jeg er en ganske så familiekjær person, så det og være sammen med familie og venner er noe jeg setter stor pris på.

Utover det så er jeg veldig glad i dyr ,har selv en hund, og det å være ute i naturen. Friluftsliv, og turer enten på fjellet eller ut i skog og mark så ofte som mulig. Fint lite slår norsk natur!


6: Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Min favoritt låt akkurat nå,, hm..Jeg har nok flere, men om jeg må velge én må det kanskje bli ; «Things I Wish I'd Said» av R.Crowell.


7: Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste country minne er nok også flere, men det største jeg selv til nå har vært med på,.var når jeg var i Usa i fjor på Issa Awards i Atlanta, hvor jeg selv var nominert for pris.

Det å gå på «Rød løper» med radio og tv intervjuer, fotoshoot, prisutdeling,- hvor jeg også vant «Female Vocalist Of The Year International», møte så masse flotte mennesker, og det å få synge der... Det var en surrealistisk og fantastisk følelse, og ikke minst en stor opplevelse, som jeg nok aldri vil kunne glemme.

Jeg har så mange fine minner og opplevelser, når det kommer til musikk, det å få møte så mange flotte mennesker, både publikum og andre artister, prisutdelinger jeg har fått delta på, utenlandsopptreder og opptredener her hjemme i Norge.


Jeg er heldig som får oppleve dette, og setter stor pris på hvert eneste øyeblikk av det, og må bare få takke alle der ute som støtter meg og min musikk, - dere er alle med på å bidra til at jeg får mulighet til og kunne holde på med det som står mitt hjerte aller nærmest, skrive låter, synge og spille countrymusikk. Jeg ser frem til å møte dere alle sammen fra en scene et sted snart igjen.


1: Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Hege Øversveen, er 34 år og kommer fra Biri. Jeg begynte å spille gitar da jeg var 20 år. Gitaren gjorde at jeg sang «friere» og det utviklet seg fort til at jeg begynte å skrive låter. Det var som om noe bare falt på plass. Jeg hadde sunget og «showet» hele livet men det var først etter at jeg fant ut at jeg hadde masse historier i meg, at jeg ble den artisten jeg er i dag.

Nå om dagen er jeg aktuell som en av artistene i årets Stjernekamp på NRK. Veldig stas!!

 

2: Har du alltid drømt om å være artist?

Da jeg var liten ville jeg faktisk bli bli skuespiller. Men der var det vel kanskje aldri noe stort talent..hehe. Men fra tidlig alder så kjente jeg på en tilhørighet til scenen og at det føltes godt å underholde folk.

 

3: Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Brandi Carlile er for meg en stor inspirasjon. Hun balanserer perfekt mellom rocka energi og det skjøre&ærlige. Det er en nerve i stemmen hennes og hun er bare ei så badass og kul dame.

 

4: Hva gleder du deg til da ting går tilbake til normalen?

Etter en så stor og lang produksjon som Stjernekamp kan det fort bli et vakum etterpå. Det er jeg forberedt på. Jeg håper selvfølgelig at jeg får mulighet til å spille masse konserter framover. Og at jeg vil få et mye større publikum enn jeg har hatt hittil. Drømmen er en full festivalsommer i 2021. Også skal jeg spille inn et nytt album.

 

5: Hva liker du å gjøre ved siden av musikk?

Jeg er glad i å gå turer. Det gir meg mye glede. Også liker jeg å høre på podcast, se på serier og trene. Ganske vanlige ting.

 

6: Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Den siste tiden har det vært ganske altoppslukende å høre på/ øve på de låtene jeg skal fremføre i stjernekamp. Men min sommerlåt 2020 er definitivt Lennon Stella- Golf on TV. Good vibes <3

 

7: Hva er ditt beste countryminne?

Sommeren 2010 hadde jeg skrevet noen låter og begynte å kjenne at dette kanskje skulle bli noe mer. Jeg var på Countryfestivalen i Skjåk med broren og faren min og drømte selvfølgelig stort om å få spille der selv.


Så jeg lagde rett og slett flyers hvor jeg inviterte til konsert på festivalcampingen. Noen «naboer» delte ut disse flyers for meg og etterhvert kom det en hel haug av folk på konsert. Det var altså så dritgøy!!!

 


Husk å følge jentene på Spotify!!


Nina, Daylight (Benedicte), Hege.


103 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page