top of page

3 Jenter, sju kjappe, - Runde #4!


Vi fortsetter denne populære serien; Enda tre fantastiske countryjenter har gitt intervju! Ei har akkurat sluppet et nydelig album og har mamma og pappa som forbilde, ei kommer fra Julecountry-Bygda Eiken og gleder seg til å få "fua" i gir og gitt ut mer musikk, og ei er klar for å komme i gang med egen nett-TV. I tillegg jobber hun for å få norske countryartisters musikk enda mer ut på radio.


Her er det mye spennende å lese!


Møt Inger-Katrin, Lisbeth Hauge og Jenny Jenssen!
Fortell litt om deg selv!


Jeg heter Inger-Katrin, er 29 år gammel, kommer fra den lille bygda Beiarn i Nordland. Begynte å jobbe seriøst med musikk i 2017, men har skrevet låter siden jeg var 13. Er aktuell med debutalbumet mitt Keepsafe som kom ut i april i år, og om ikke så lenge blir det en liten C19-vennlig konsert!
Har du alltid hatt en drøm om å være artist?

Det har jeg. Fra jeg var 5-8 skulle jeg gjerne vært en del av Spice Girls, deretter ville jeg gjerne ta over verden på lik linje som Britney Spears eller Christina Aguilera. Den drømmen har forandret seg litt sjangermessig, men det hadde vært vilt kult å spille stadionkonserter med egen musikk!


Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg og hvorfor?

Musikalsk har jeg finger på Mumford & Sons og Birdtalker, fordi de skriver nydelige tekster og har et litt folkpoppete sound. Dolly Parton, fordi hun er helt rå og kan alt mulig. Og såklart mamma og pappa, fordi de er de mest genuine menneskene jeg vet om, som møter alle med kjærlighet og gir av seg selv uten å forvente noe til gjengjeld, enten det er noen de kjenner godt eller det er noen de nettopp har møtt.


Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Gleder meg til å spille konserter og å gå på konserter igjen, i stappfulle, svette lokaler og kjenne på samholdet i publikum som møtes fordi de alle liker det samme bandet eller artisten. Og å gi klemmer!


Hva liker du best å gjøre ved siden av musikk?

Jeg er veldig glad i å lage og spise mat. Og å være aktiv, uansett hva. Styrke/kondisjonstrening, gå tur, danse, helst sammen med noen.

Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Det har gått mye i “I’ve got hope” av Hollow Hearts. Men Malin Pettersen slapp akkurat album, og så det spørs om ikke Queen of the Meadow tar over på repeat.

Hva er ditt beste countryminne?

Det må være å synge med til Taylor Swift på full guffe på biltur med gode venner på videregående, og føle seg helt fri for bekymringer og stress.Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Lisbeth Hauge. Jeg er ei 33 år gammel frøken som kommer fra Eiken, ei lita bygd i indre Agder. Her på bygda går det mye i country musikk, så det er noe jeg har vokst opp med. Kommer også fra en “musikkfamilie“, så det å spille og synge var litt sånn frivillig tvang, hehe. Men jeg er såå så glad for at broderen lærte meg å spille gitar da jeg var liten. Har spilt i noen år nå, men spilt mer aktivt de siste 3-4 årene rundt forbi i Norges land. Nå går jeg daglig å tenker på at jeg har så lyst til å få spilt inn noen flere av mine egne låter, så da får jeg vel bare få fua i gir, hehe.

Har du alltid hatt en drøm om å være artist?

Vel, det har nok alltid bodd en drøm inni meg om å en dag få være artist. Musikk for meg er magi, og kan få den værste dag til å bli bedre. Har til og med fått meg en tatovering med teksten “Music is my kind of Magic“, så musikk betyr mye. Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg og hvorfor?

Åhåi det er jo så mange! Miranda Lambert er ei kul dame med fine låter som man kan kjenne seg igjen i. Shania Twain har jeg også hørt mye på i oppveksten. Og siden pappa er skikkelig countryfan, så har jeg jo fått mye “input“ med de gode gamle som Merle, Cash og Emmylou Harris. Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Å hjelpes, ja tenk, det må jo være å kunne klemme di man er glad i, istedet for å gi en high Five med skoen liksom Og kunne gå på konserter og festivaler igjen Det gleder jeg meg til!

Hva liker du best å gjøre ved siden av musikk?

Jeg jobber i barnehage til daglig, noe jeg trives godt med. Men så er det noe med å kunne koble ut å gå seg en tur i skogen, det har blitt et must såå mye fin natur, og digg for kropp og sjel. Love it!


Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Akkurat nå har jeg dilla på Carly Pearce sin versjon av Cowboy Take Me Away Hva er ditt beste countryminne?

Det som sitter godt i minnet er da jeg var ei lita tuppe som var med pappa på kjøretur en sommerdag , og han satte i en kassett og "Speed Of The Sound Of Loneliness" kom på. Da var jeg solgt, og det er fremdeles favorittlåten min.Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Jenny Jenssen. Jeg er 56 år ung og kommer fra Bjerkvik i Narvik kommune, helt nord i Nordland. Første gang jeg sto på scenen var jeg 3 år gammel.

11 år gammel begynte jeg å opptre for betaling og siden har det gått slag i slag. Ble «headhuntet» til bygdas danseband også var det gjort.Jeg er aktuell med mye – er heldig over å kunne leve av musikken i 35 år nå og håper inderlig det fortsetter i nye 35 år.

Konserter og turnering står på trappene så fort koronasituasjonen tillater det. I tillegg er det hemmelige tv-prosjekter på gang for 2021….

Og, vi har i koronatiden investert i utstyr for å kunne starte egen nettbasert TV-kanal. Det heter «Jenny-TV» og premieren er foreløpig satt til 1.desember 2020.

Hva passer vel bedre enn at JuleJenny som elsker jula starter med adventsprogram!
Har du alltid hatt en drøm om være artist?

Ja, jeg har nok det. Likevel er det mye som skal klaffe for å få det til. Hardt arbeid, tro på det en vil oppnå, tåle nederlag og suksesser, litt flaks og i tillegg møte de riktige folka på rett sted og tid.Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg og hvorfor?

Wenche Myhre har alltid inspirert meg. En fantastisk artist og entertainer som klarer kunststykke å kombinere artist- og familieliv.

Dolly Parton har bevist for alle at tro på det en gjør, gjøre det en må gjøre for å nå gjennom, tro på seg selv, talent og at en ikke trenger ha det beste utgangspunktet, men likevel lykkes.

Dolly har en fantastisk stemme. Jeg har vært fan i alle år og tror jeg har samtlige vinylplater med henne.

Et annet forbilde er Erna Solberg. Hun står støtt i sin statsministerstilling og har virkelig vist det norske folk gjennom koronakrisen hvilke kvaliteter hun har.

Hatten av for sterke damer som baner vei for andre damer!
Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Jeg gleder meg aller mest til å få de vanlige hverdagene tilbake. De dagene en før klaget over dårlig vær, litt vondt i hodet, våknet med feil fot utav senga – nå vet jeg at dette er bagateller.

Aldri om jeg skal klage på bagateller igjen. Livet er for kort til å bruke tiden på det!Hva liker du å gjøre ved siden av musikk?

Jeg broderer nordlandsbunader, trener, går turer, elsker å pusse opp hjemme, skrive tekster, planlegger å starte på spanskkurs, baker, eksperimenterer med matoppskrifter, fører regnskap og elsker å bruke tid med min kjære flokk.

Elsker min Tor, vår datter Tilje og vår firbente hundedatter Pippa.

Vi er også en reiseglad familie og reiser så ofte vi kan til huset vårt i Spania, hytta i nord eller andre steder i verden.

Vi samler på minner!


Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Å, det er mange! Kommer litt an på humøret. Liker klassisk, country, pop, viser, folkemusikk, jazz, Abba, Beatles…..

Men, akkurat nå går versjonen til Mark Chesnutt «Rolling with the flow» for fulle mugger her hjemme. Hans versjon av denne Charlie Richversjonen er bare nydelig!


Hva er ditt beste countryminne?

Det er mange! Alt fra å gå på linedancekurs i California til å oppleve artister live.

Jeg elsker jobben min som programleder på P10Country og drømmer om å spille mer norske countryartister. Jobber med den saken!

Minnes også med glede programmene på NrkTV fra 70-tallet som het Landhandleriet/Countrysaloon!

Husker også at jeg pleide å våkne i helgene med at mine foreldre danset til Lynn Anderson store slager «Rose garden» som de spilte på vårt 8-spors stereoanlegg.

Det stereoanlegget har jeg arvet. Og alle countrykassettene også.


Husk å følge Inger-Katrin, Lisbet Hauge og Jenny Jenssen på Spotify og sosiale medier!


203 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page