top of page

Artistpresentajon: Sandra North

Sandra North besøkte oss på Boots live, fra Los Angeles tidligere i høst. Hun er svensk, men bort i USA for å arbeide med musikken.


FACTS:

Namn: Sandra North

Ålder: 37

Bostad: Los Angeles

Aktuell med tre singler; to ballader og en rocka up-beat låt.

Hvor lenge har du drevet med musikk?

Musiken har alltid spelat en stor roll i mitt liv, även om jag professionellt inte började sjunga och uppträda förens 2015. Under min uppväxt hade jag alltid musik runt omkring mig och jag började väldigt tidigt att visa intresse och sjunga och dansa framför spegeln. Min pappa har alltid spelat gitarr så han lärde mig lite grunder i musik samt introducerade mig för andra instrument tidigt i hemmet. Sången var alltid där min passion låg och drömmen var att stå på scen med mina egna låtar en dag! Det är fortfarande overkligt ibland att jag idag får göra just det!Vem inspirerar dig?

Jag har många artister och låtskrivare jag ser upp till. Under uppväxten i Sverige så var det mera rock och pop influenser i mitt liv såsom musiken vi fick från Max Martin och hans kollegor på Cheiron studion i Stockholm till exempel. Under mitten av 2000-talet ungefär upptäckte jag smått country via Taylor Swift och blev enormt förälskad i hennes låtskrivande och storytelling.


När jag senare började resa mycket till USA så möttes jag av allt vad country innebär och föll pladask för all dess värme och charm.

Föll sig senare naturligt att det var just country jag valde att skriva och sjunga. Idag är nog de största förebilderna Carrie Underwood, Miranda Lambert och Kip Moore. Chris Stapleton är en fantastisk låtskrivare också!  


Hur vill du bäst beskriva din musik?


Jag skulle vilja säga att min musik är modern country med stora inslag av pop/rock. Det finns bra mycket mera rock i mig än jag först reflekterade över så känner ändå att det finns ett behov att få ut det också. Jag har även gått igenom ganska mycket vilket jag försöker få ned i ord i olika kapitel eller stories. Mina texter kommer alltid från hjärtat och är väldigt öppna och ärliga.


Favoritlåt?

Åh, det finns så många! En av mina äldsta favoritlåtar är “All I Wanna Do Is Make Love To You” med Heart! Har fina minnen till den med min pappa då han satt uppe hela natten och skrev ned texten till mig när jag var liten och ville kunna sjunga med. Det är fantastisk storytelling och även en väldigt kontroversiell historia som berättas. Musiken är helt magisk för mig! Den är också skriven av Robert “Mutt” Lange som senare skrev och producerade flera album åt Shania Twain.

Något speciellt du ser fram emot?

Jag har en del saker på gång framöver. Kan hända att jag kommer med en överraskning eller två snart så håll till godo! Jag ser även fram emot att få mina sista låtar klara för kommande debut EP’n. Väntat så länge på att få den klar och kan knappt hålla mig tills Ni alla får lyssna också. Sen längtar jag, som alla andra, tills denna pandemi är över så vi kan resa fritt igen och jag kan komma till Skandinavien och göra lite live spelningar på hemmaplan!
Boots favoritt av låtene til Sandra er låta "You". Dens enkle budskap om en intens forelskelse og låta fengende melodi er perfekt for en hver spilleliste.Våre venner i Outside the Circle Podcast gjorde et forrykende intervju med Sandra, tilgjengelig på Spotify.Sjekk også ut livesendingen vår som ligger under instagram-TV på instagram.


Husk å følge Sandra på Spotify og youtube.

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page