top of page

Axel Thorslund: Helt på kanten?


Regelbryter, opprører, eller bare særegen? Ved første møte med denne artisten, så vekkes nysgjerrigheten til live hos Boots, for noe er uten tvil helt annerledes."So don't tell me who I got to kill. To make it big in old Nashville. I got enough of my own shoes to fill, I don't need another reason to kill. nononono, Don´t tell me what I got to do, to get it soundin´ just like you, still drunk and blue collar true, still a punk with a big fuck you." - Tekst fra Axels siste singel.

Ikke la deg skremme av særegenheter. 28-åringen fra Mora i Sverige skiller seg definitivt ut. Hvis du våger å legge bort mye av forventningene til en mainstrem-countrylåt i dag og avvæpner forestillingene om "søt" musikk, så oppdager du en fantastisk dyktig musiker med gode, fengende tekster og ren ærlighet.


Jag skulle beskriva min musik som country. Men det är nog inte något som alla skulle hålla med om. Men jag tycker att country är mer förmedlandet av en genuin känsla än en musikstil. Så det kan skilja musikaliskt mellan låtar ganska mycket. Men Americana/Outlaw Country/Trashgrass/Blues/Roots. Jag gör egentligen bara det jag känner för just när jag gör det.

28-åringen har mildt sagt testet ut litt av hvert. Han forteller til Boots at han har gått fra metall til country:

"Jag har alltid varit väldigt musikintresserad, men det dröjde tills jag var över 20 innan jag vågade ställa mig på en scen. Då som sångare i ett heavy metal coverband!

Under tiden började jag lära mig spela gitarr, och när jag kunde ett par ackord så började jag skriva någon form av låtar.

Sen hamnade jag i ett annat mer rock n roll/psychobilly orienterat band, där några av dessa låtar fick liv!

Men tillslut kände jag att jag ville stå på egna ben och göra vad jag vill, när jag vill!

Så nu är jag väl något slags one man band!"


Musikaliskt inspireras jag av Hank Williams släktet, Lemmy Kilmister, David Allan Coe och ett gäng andra mer eller mindre obskyra figurer.

Textmässigt så inspireras jag mycket av mig själv och människor i min närhet. Jag har svårt att skriva påhittade historier, ser väl kanske mina texter som min egen variant av terapi!

Och Benjamin Tod. Fantastisk textförfattare och musiker!Tidligere i vår slapp Axel låta "Bonnie & Clyde" den eneste kjærlighetslåta han har skrevet. Og den er om en norsk jente Axel hadde kjær:

She's got, she's got them big ole blue eyes, that can make, make any grown man cry. She's got a smile, a smile like a slap in the face. And she keeps everything true to her outlaw ways."

Se video helt i slutten av saken.


I karantenetida ga Axel ut en liten samling med tribute låter til Hank, som inneholder "Ramblin Man", "Hey Good Looking" og "I Saw The Light". Absolutt verdt å sjekke ut!Boots måtte bare prøve skjebnen og spurte Axel hva han mente om Luke Bryan. Han fortalte at han kanskje hadde hørt en eller to låter av han. Vi satte på "Out Like That" av Luke, og Boots fikk til svar at låta var jo "lite rockig". Selv om Axel ikke er redd for å vise sin misnøye til popcountry, så er han ikke helt urimelig:

"Näe, men alla gillar den musiken dom gillar, och jag vill inte ta bort någon lycka från någon annan. Men ibland kan jag nog vara rätt hård jag med. Men inte mot enskilda personer.. Jag har ju egentligen rätt bred musiksmak, kan ha dagar när jag bara lyssnar på hip hop och sen kan det bli dödsmetall nästa dag liksom.

Fast det känns som att countryn är påväg tillbaka lite inom "countryn" med Cody Jinks , Childers , sturgill , Whitey morgan , Colter Wall och det gänget! Så det tycker jag är kul att såna också har börjat fått lite utrymme i countryvärlden!"


Axel hadde også en fin reise til USA for en liten stund siden. Om turen til Nashville kan Axel fortelle at det er det beste stedet han har vært. Selvom både Boots og Axel er enige i at Nashville ikke er så "cowboy" som man kanskje skulle tro og forvente. Den første dagen ville nemlig turistene ta bilde av han. "Look, a Nashville cowboy!" hørte han turistene si, mens han i sitt eget indre tenkte at det er jo jeg som er turist. Så første dagen var han litt sur, innrømmer han, selv med boots på beina og stetsonhatt på hodet. Men det gikk fort over.


Axel opptrer på Layla´s på Broadway i Nashville. Noe av det heftigste han har opplevd, sier han i kommentarfeltet på instagram.


Kanskje Texas er stedet for deg, spurte Boots. Er nok mer cowboy der, konkluderte Boots med. "Jo, var en sväng till Texas. Älskade människorna och ALLT där! Men pratade precis med en som jobbar på en bar i Austin. Och det bor tydligen Tarantellor utanför..... Jag vill inte ha några tarantellor. Räcker bra med mina små svenska husspindlar."


Jag ser fram emot att den här coronan försvinner, så jag kan åka över till USA igen!


Husk å følge Axel på Instagram (kule bilder med Axel og vaskemaskinen, videoer med herlige jammer på bl.a. maskiner og stiger!), og på spotify. Boots er i alle fall STOR fan av denne dyktige musikeren som ikke er redd for å være seg selv.
165 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page