top of page

CJ Solar, Hvem er det?

Få artister har vel opplevd et sånt "Up Down" som Morgan Wallen har den siste tiden. Alle kjenner vi megahiten som tok publikum og billboardlista med storm i 2018, som også var den andre singelen i rekka som Morgan Wallen ga ut. Denne nr.1 hitten er også viden kjent som låta som førte HARDY til Florida Georgia Line, og som gjorde at Hardy kom inn i rampelyset som artist. Den er både elsket og hatet. Låta har en helt distingvert lyd, en lyd det er tydelig at både HARDY og Morgan Wallen har bygget sounden sin på. Boots drister seg til å spørre, hvor kom den sounden fra? Vel: Møt CJ Solar.


Bakgrunnsfakta

Curtis Justin Solar(28) er fra Baton Rouge, Louisiana. Han vokste opp med sørlige rockhandlinger som Lynyrd Skynyrd og Creedence Clearwater Revival som påvirkninger, sammen med grunge-band fra 1990-tallet som Nirvana, Stone Temple Pilots og Soundgarden. Rolling Stones Country har merket han som en ny artist du bør kjenne til.Om reisen til countrymusikken og låtskriving

Kjærligheten for countrymusikk slo for alvor inn da han besøke Grand Ole Opry på skoletur i 7. klasse.


"When I went to my first Grand Ole Opry in middle school, Brad Paisley, Blake Shelton and Direks Bently all played and made me wanna play country music"

I slutten av high school ble han medlem i Nashville Songwriter Association International, og de gjør fantastiske ting for låtskrivere, forteller han. Han reiste derfor til Nashville flere ganger og deltok på flere "camper" før han bestemte seg. Alt dette dyttet han i riktig retning. Han var allikevel litt usikker på å ta skrittet, men bestemte seg for å avslutte den trygge jobben hjemme og deltok på et "songwriter program", som igjen førte han til Sea Gayle publishment, et låtskriverselskap som i sin tid var eid av Brad Paisley.


Han fikk sitt første cut(at en annen spiller inn låta som er skrevet av ham selv) i 2014. Det var Blue Bandana av Jerrod Niemann. Det er fortsatt en av låtene som er favorittlåtene han har skrevet, forteller han. Låta har over 1 million avspillinger på YouTube:


Da jeg skriver låter, fokuserer jeg på å skrive låter som JEG liker. Jeg klarer ikke å skrive en smashhit som kunne passe den og den personen, så om noen kom til meg og sa "Hei, Tim McGraw trenger en hit", Da hadde jeg ikke hatt sjangs til å klare den oppgaven. Eller for eksempel da Justin Moore tok den ene låta mi, "Between You And Me", det hadde jeg aldri gjetta!

Vi snakket videre om hvordan det er å komme inn i industrien, om hvor vanskelig det faktisk kan være å få låtene sine produsert av større artister. "Det er en fordel å kjenne folk i industrien", forteller han. "De store artistene velger helst låter som kommer fra folk de kjenner, gjerne folk de startet i industrien/musikken med, og som de vil hjelpe opp og frem." CJ Solar har noen store hitter ute nå, slik som "Some Girls" av Jameson Rodgers. CJ forteller at de har vært venner i flere år nå, og legger til at det er litt flaks at låtene slår igjennom til etablerte artister.

Some Girls er skrevet av CJ Solar, Hardy, Jake Mitchell, og lå på nr. 1 på billboard sommeren 2020.

Billborard hit nummer 2, skrevet av CJ Solar, Hardy and Brad Clawson, fremført av Morgan Wallen og Florida Georgia Line, som nevnt innledningsvis.


Hvilke artister hadde du ønsket skulle ta låtene dine nå?

Å få en låt med Jason Aldean eller Eric Church hadde vært helt rått. De er begge artister som er vanskelig å komme inn på, fordi de lager mye av musikken selv.


Hvordan var overgangen fra å være låtskriver til å bli artist selv?

Jeg har alltid spilt musikk, å være en entertainer er den jeg er. Nå er det liksom litt sånn trenden er, man må liksom være låtskriver først, også kan man bli artist. Uansett om jeg blir en stor artist med min egen musikk eller ikke, så vil jeg bare få gjøre show. Å være ute der det skjer, stå på scenen og underholde, dét er den sanne gleden og grunnen til at jeg er musiker.


CJ Solar har også fått muligheten til å spille på Grand Ole Opry.


Hvordan var det?

Det var helt villt. Alt! Alt, fra da jeg kjørte inn på parkeringsplassen. Vakta åpnet porten, og sa "Hi, Mr. Solar, it´s your first time!". Så sånn visste alle at det var første gangen. Og sånn var det da vi gikk på på scenen også, det ble sagt idet vi skulle spille. Jeg spilte låta mi "Coming My Way" og "Watered Down Whiskey". Heldigvis gikk alt bra. Det var helt vilt! Venner og fans fra hele landet fløy inn. Det er et øyeblikk som jeg kommer til å huske og verdsette resten av livet.


CJ Solar hadde, som enkelte andre artister, året 2020 foran seg til å virkelig sparke fra karrieren. Pandemien satte på en tung brems på den raketten, men det gjelder å følge med denne karen. Han er i ferd med å bryte frem for fullt!


Boots favoritter

I vår samtale snakket vi om hvor mye musikken hans har utviklet seg, særlig over den siste EPén, "Comning My Way". Hele den siste EPén er definitivt Boots favorittlåter av CJ. CJ svarer selv at de er nok de låtene som er mest infiltrert av pop. Men at mange av låtene der har vært ferdige i flere år. Det var bare at det var tiden passet å slippe dem.


I Boots sin oppfatning er det helt klart at den lyden som preger mye av countrymusikken i dag, den litt rocka, groovy sørstats countryen, den stammer faktisk fra CJ Solar. Hva tenker du?!

Title track:

------

"Watered Down Whiskey" er definitivt nr.1 favoritten til Boots:

---

Av de litt eldre arbeidene hans er "Airplane" en soleklar favoritt:

Det blir livesending på instagram med denne karen! Denne karen er en av countrymusikkens samtidshistoriske storheter.


Et lite stykke countryhistorie, med andre ord!

Livesendingen er satt til onsdag 24/2 kl. 22.00 norsk tid!60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page