top of page

Daniel Borge slipper ny Nashvillelaget singel.

Ett år har gått siden Daniel fikk livet snudd på hodet i Nashville. Mye har skjedd på det året, og på tross av pandemien er det nå er det duket for nok et slipp, singelen "Name Came Up" slippes fredag 12/6.Starten På musikkreisen

Daniel fikk en pangstart på musikerkarrieren da flyet hjem fra CMA-festvalen ble innstilt i fjor sommer, og Daniel fikk synge sammen med Kinsey Rose på legendariske Legends Corner i Nashville. I publikummet satt nemlig en prisvinnende låtskriver og en produsent som ga Daniel kontrakt på fire låter. To av disse er nå sluppet. Vel hjemme fikk Daniel forespørsel fra Ole Ruud og Tommy Michalsen, om han var interessert i å lage countryband. Slik fikk Norge Borderville, og foreløpig har bandet gitt ut to låter, den herlige balladen "Scream" ft. Kinsey Rose, og den steminingsfulle upbeatlåta "Country Kid" som er skrevet av amerikanske Timothy Baker i Nashville.


Før koronaepedemien brøt ut, rakk Daniel å delta på "Julecountry" i Eiken. Her fremførte han debut-låta "Only Me", og opptrådte med selveste "The Isaacs", Michael Lee og andre anerkjente artister.

I mars skulle Daniel egentlig avsted til Nashville for å gjøre et TV-intervju hos "Nashville Meets The World" og han hadde avtalt å møte andre låtskrivere for å utvikle låtskriverferdighetene.


Ingen rolig periode

Da hele verden ble satt på vent, valgte Daniel allikevel å ikke å vente. I den senere tid har Daniel deltatt på flere livesendinger; Music box i Oslo hadde en stor oppsetting, og da "Nashville Meets The world" også startet på livebølgen deltok Daniel der også. Daniel har stilt opp på podcastintervju "Country chat with dom"(som også har gitt den nye låta en anmeldelse!), og deltok på radiointervju med JessT-country(uk), og et i Texas. Boots of Norway kan også avsløre at Daniel har arbeidet med Danny Mchamon, uk-country artist of the year 2019. Disse har nemlig skrevet en låt sammen på FaceTime.


Jeg tror koronatiden har gitt meg muligheter som ellers hadde vært vanskeligere å få til. Denne tiden har jeg virkelig fått tid jobbe med å bygge nettverk og fokusere på å utvikle meg som artist.

- Daniel om den senere tiden.Videre internasjonalt samarbeid

Internasjonalt samarbeid har alltid vært viktig for Daniel, og det å bygge et bredt nettverk verden over. Boots of Norway har koblet Daniel med to anerkjente produsenter i Nashville, Brad Hill og Davis Branch. Davis Branch er både låtskriver, produsent og gitarist, og har arbeidet med kjente artister som Luke Combs og Tyler Braden. Han var også medskriver på låta "Georgia", som gjorde gjennombruddet for Sean Stemaly. Davis har jobbet med mange flere artister, og her kan du se låtene som til nå er gitt ut.

Bildet: Ray Fulcher, Luke Combs, Pat Cooper, Colby Deen og Davis Branch.
"Name Came Up" - Ny singel skrevet av Davis Branch, Spencer Askew og Joey Hollis.

Handlingen i låta "Name Came Up" er satt til en barrunde som er gjort for å komme over et vondt brudd. Tilsynelatende går alt bra, helt til navnet til eksen kommer opp og alle følelsene rundt forholdet og bruddet velter inn.


Then your name came up. And I keep question back to when all we had was us. And I don't think there's a drink that's strong enough, to drive you out, even when you ain't around. Just when I was over us, your name came up.

Låta er tydelig Nashville-inspirert, med Daniels kontrollerte og behagelige stemme som blir akkopagnert av kraftige gitarer i det låta når høydepunktet. Låta viser klart og tydelig det store stemmespekteret Daniel innehar. Formidlingen av låta er så god at historien blir helt troverdig. Lysten til å sette på repeat gjør at denne helt klart har hitpotensial."Å jobbe med Davis Branch har vært helt fantstisk!" sier Daniel. For låta er faktisk produsert i Nashville, på tross av virusutbrudd og reiserestriksjoner. Daniel har sunget inn i sitt eget studio, og sendt lydfilene til Davis i Nashville, som også har produsert låta. "Daniel er en utrolig dyktig vokalist og samarbeidet har fungert utrolig godt. Dette har vært en fryd!" sier Davis om nordmannen.


Fortsettelse...

Videre kan Boots of Norway fortelle at vi kan vente oss flere låter i samme "gate", og det bare er å glede seg!


Husk å følge Daniel på Spotify. Boots of Norway elsker å støtte opp om artister og band, og å følge artistene er en flott måte som DU kan hjelpe til på. Låta høres også hver dag på Norsk Country radio!

158 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page