top of page

Et dundrende gjennombrudd!

Boots of Norway kom tilfeldigvis over artisten Nate Smith på Instagram tidligere i vår. Artisten hadde lagt ut en fengende liten vise skrevet til en (tenkt?) fæl ekskjæreste. Boots inviterte så denne karen på liveintervju på instagram. Lite visste vi hva som ventet denne artisten fra California bare få uker senere.


Nate Smith er fra Paradise, en by i California USA. Han begynte sangkarrieren sin i 2018, etter at de kraftige brannene som herjet California brant ned hjembyen hans.

"Det brenner alltid i California," forteller Nate. "Derfor tenkte jeg ikke så mye over det da jeg dro fra huset mitt for å gjøre et ærend." Da Nate kom tilbake, var hjemmet hans borte. På grunn av dette lagde han en nydelig låt, hvor han vedkjenner tapet av det som en gang var hjembyen hans.


Via kontakter i Nashville slapp Nate sin første singel "wildfire" sommeren 2019. i 2020 slapp han EP-en Reckless, som ble en umiddelbar favoritt hos Boots.


Boots og Nate kom godt overens fra første stund. Han er en svært trivelig kar, som ikke er redd for å by på seg selv. Ved vår første samtale fant vi tonen. Boots inviterte så Nate på livesending/intervju på instagram. Der spilte han låter han har gitt ut, men ga oss også smaksprøver på uutgitt musikk. Noen dager senere kom Nate med en kunngjøring. Han bestemte seg for å flytte til Nashville for å satse på musikken."You Ain´t Shit" - visa som startet vennskapet til Boots og Nate. Humor og ærlighet går igjen hos Nate.
Det er nettopp denne ærligheten som ble grunnen til hans suksess. Nate skaffet seg TikTok, og plutselig gikk videoen hans der han spiller "Wildfire" (sin første singel!), viralt! Med så mange nye lyttere så plutselig, så havnet låta på den en av de viktigste spillelistene på spotify, "New Boots". Nå øker han i lyttere så det synger etter. I skrivende stund er han oppe i nærmere 130 000 lyttere. At en låt fra 2019 kan havne på den lista er utrolig spesielt, og har gitt mot til mange musikere Boots har vært i kontakt med. Tiden vi er i nå, er utrolig utfordrende for musikere i hele verden. Nates "gjennombrudd" er som et lys i mørket.


"Wildfire" er allerede ett år gammel. Ser ut som om Nate må bli vant til kameraet.

Har du fulgt artisten litt, så har du fått med deg låta "Misfit". Den er noe alle kan kjenne seg igjen i. Den handler om at man føler at man ikke helt passer inn. Og i tillegg at det faktisk er helt greit! Artisten har også laget egen fangruppe på instagram til ære for låta. Husk å sjekke ut og å følge Nate Smith på spotify og på instragram.


Boots er allerede stolt med i fanklubben "Misfit Crew" og kan ikke vente til denne låta blir sluppet.Boots-crewet storgleder seg til å følge Nate Smith videre på reisen.

77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page