top of page

Fra rockabilly til moderne country, med en fot i Nashville og en på Toten, her er Silvertone!

Mye kan skje langs Norges veier. Som da et rockabilly-band oppdager en bil i veikanten, og spør om stakkaren med hodet dypt nedi motorrommet trenger skyss. For sånt blir det visst hallelujah av. Faktisk hele 30 000 ganger siden 13.februar.


Det var nettopp dette som hendte rockabilly-bandet "The Rocket Squad" en sen sommerkveld. Gutta i bandet hadde nettopp vært på spillejobb, og var på vei hjem da de tilfeldigvis oppdaget en med biltrøbbel og tilbød skyss hjem til Gjøvik. Lite visste de at de hadde plukket opp en hjelpesløs produsent. En som har jobbet med Bettan, Alexander Rybak, Nora Jabri, Maria Arredondo, Gaute Ormåsen, Linnea Dale og Venke Knutson. Nemlig produsent Kim E. Bergseth.


Den hjelpeløse produsenten ble så takknemlig for at gutta gikk i mot det gamle rådet om å ikke plukke opp folk langs veien, at han lovte gutta å få spille inn en demo i studioet sitt. Vokalist Martin Wangen hadde så vidt begynt på en ny låt i rockabillysjangeren. Det var da han presenterte denne, at den erfarne produsenten tok grep og penset gutta over på countrysjangeren. På denne måten ble rockabilly-bandet bestående av Martin Wangen, gitarist Paul Hennessy og bassist Ole Evensen, lagt på is og det moderne countrybandet Silverstone ble til. Med seg fikk de trommeslager Alexander Pettersen.


Suksessen har ikke latt vente på seg for det nye bandet fra Toten. Låta "can I hear(hallelujah)" har blitt godt tatt i mot av publikum og har allerede nådd 30 000 avspillinger på Spotify. Bandet har også rukket å gjøre seg godt bemerket i det norske countrylandskapet, og er med i "United Country Norway"(UCN). UCN består av mange av Norges anerkjente countryartister og band, og sammen lagde de en versjon av låta "Heal The World", til inntekt for frelsesarmeen.


Boots Of Norway gleder seg til å følge Silvertone videre på reisen. Skal vi tro ryktene er ny musikk på vei, rett rundt hjørnet. I mellomtiden kan du følge bandet på spotify, instagram og facebook.
60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page