top of page

Klare for verden! Country NEXT!

Hvem vil vi ser mer av i tiden fremover? Visste du at for å bli spilt på store radiokanaler, må som oftest låtene inn på de store listene, slik som Billboard-lista? Boots følger nøye med i hele industrien, og blir ikke overrasket over å finne følgende navn på lista..


Nate Smith

Nate kjenner vi godt fra fjoråret, og Boots har fulgt han fra hans debut-EP ble sluppet til et Spotifygjennombrudd i 2020. Låtene hans er lagt til i de største spillelistene på Spotify og han har sanket millioner av streams. De sier Nashville er en 10-årsby, altså at artistene må jobbe i 10 år før de blir oppdaget. Der ser nesten ut til at Nate Smith knuser den myten, med gjennombruddet samme året som han flyttet dit.


Nate har også fått låtskriverkontrakt i år, hos Sony Nashville. Vi er spente på neste år og ser helt klart han som en potensiell artist på Billboard. Nate er også en av #friendswithboots.


Boots topplåter:

Wildfire(2019)

Reckless (2020)

Under my skin (2020)


Kameron Marlowe

«Giving you up»-sangeren har gitt ut flere gode låter i år. Han ble kjent gjennom den amerikanske versjonen av «The Voice» i 2018. Selv om han ikke gikk helt til topps så gjorde han det ufattelig bra. I 2020 sikret han seg en avtale med ett av Nashvilles beste managementkontorer. Han har også blitt signert i år, til Columbia Nashville.


Den 23 år gamle artisten som spiller inn låtene sine på ett eneste take, er helt klart en lovende artist som vi kan forvente å høre på radio.


Boots topplåter:

Giving You Up (2019)

Burn Em All (2020)

Sober As A Drunk (2020)


Priscilla Block

Priscilla har hatt en enorm suksess i 2020, med låter som dreier seg om å trives med å være som du er. Låtene har høstet enorme mengder streams, og hun har vokst til å bli en meget populær artist. Låten hennes «Just About Over You» ble nr.1 på iTunes charts i USA. Artisten er ikke signert, men det er nok bare et spørsmål om tid, og hvis hun vil. Hold øynene og ørene åpne for denne jenta.


Boots topplåter:

Thick Thighs (2020)

Just About Over You (2020)

PMS(2020)


Lainey Wilson

Lainey er ei jente med sinnsykt mye kvalitetsmusikk. Jenta fra Sørstaten Louisiana serverer fullkvalitetscountry og sparer ikke på sjarmen. Hollywood Redneck er navnet på EP’en hennes, men det kunne like gjerne vært varemerket også. Jenta som bodde tre år i en «Bumper Pull camper» i Nashville, har faktisk opptrådt på c2c-festivalen i 2019. Hun ble signert i år, til BBR Music group. Denne jenta ser vi frem til å høre på radioen i nærmeste fremtid.

Boots topplåter:

Things A Man Oughta Know (2019)

Working overtime (2018)

Straigh Up Sideways(2019)


Adam Sanders

Adam inntok Nashville som en dyktig selvlært låtskriver. Han feiret 10 år i Nashville i 2019, og på disse årene har han vært med og skrevet mange av låtene du hører på radio i dag(bl.a. Cole Swindell, Dustin Lynch, Luke Bryan, Michael Ray, Shenandoah/Blake Shelton, Tracy Lawrence er noen av artistene som har låtene hans.) To av låtene ble faktisk nr.1 på billboardlista, og mange har ligget godt an til topplasseringer, slik som Real Men Love Jesus(Michael Ray). Han ga ut en EP i 2018 som også klarte Billboardplassering. Ikke overraskende har Adam ikke bare én, men to låtskriverkontrakter i Nashville.


Selvom Adam har turnert med, og er nær venn av, artister som Cam og Cole Swindell, Jon Pardi, Tracy Lawrence og Dustin Lynch, så er han nærmest ukjent for oss her i Norge.


2021 ligger klar for Adam, superhitmakeren, som faktisk er uten signering/label fordi klarer seg fint uten. Han sier han elsker friheten ved å ikke være signert, selvom mange har ønsket å signere han. Adam jobber målrettet og selvsikkert, og skrev seg en vei inn rett i toppen i de beste countrymusikerene. Nå er han klar for å ta over scenen som vokalist selv. Adam vil vi garantert høre på radioen her hjemme om ikke lenge.


Boots topplåter

Burning Roses (2018)

Make Em Wanna Change (2020)

Nothing To Do but Drink(2014)


Tyler Braden

Tyler er også nærmest ukjent for oss i Norge. Eksbrannmannen ble signert til Warner Music Nashville i slutten av 2019 og har turnert med bl.a. superstjerna Granger Smith. Tyler har låtskriverkontrakt hos 50egg Music, som er bl.a. eid av Luke Combs.

Han er klar til å ta verden som en tsunami og er absolutt en verdt å merke seg.

Boots topplåter

Little Redwine(2017)

Leave Me Alone(2018)

Secret (2020)


Drew Parker

Drew er en relativt ny artist i Nashville, og har på sine 5 år i 10-årsbyen sikret seg en låtskriverkontrakt. Drew er kanskje mest kjent som en av Luke Combs nære venner og medlåtsskriver til flere av superhittene Luke har.


Drew ser man alltid med en cowboyhatt, et symbol han bærer uten å påføre skam. Drew holder seg til den klassiske countryen og har ofte fått høre at han har en stemme som skiller seg ut i dagens Nashville.

Boots topplåter:

Party In the back(2020)

I was Lying(2020)

Hell Yeah Say When I’m In(2020)


Meghan Patrick

Hun har blitt kalt Canadas countryprinsesse og blitt kåret til ccmaa female artist of the year to ganger. På hjemmebane er hun gift med Mitchell Tenpenny. Hun har to album tilgjengelig på Spotify, som vitner om en artist med beina godt planta i Bootsa, med en moderne radiovennlig vibe.


Hun er klar for å ta verden med storm.


Boots topplåter

My Frist Car(2020)

The Bad Guy(2018)

Long Way From Waylon(2016)


Justin Lee

Justin Lee er en artist fra Nevada som har bodd og jobbet i Nashville siden 2018. Justin presenter fantastisk country rock, og har hatt stor suksess med låtene sine. Til tross for et veldig rolig 2020, hvor han valgte å ta pause fra musikkmaskinen Nashville, og flytte hjem til rolige Nevada et halvt års tid, har fansen hans ikke forsvunnet. Det er nå to år siden Justin sist slapp musikk. Fansen er helt klart sultne på mer. Justin har ikke ligget på latsiden og har jobbet jevnt med musikken i Nevada. I disse dager jobber han med innspilling, og vi kan nok vente oss et skikkelig brak da denne karen får slippe løs igjen.


Justin Jobber med noen av Nashvilles beste musikere og produsenter, og han gjør gode samarbeid med velkjente artister.


Boots topplåter

Like I've fallen (2018)

Where I belong(2018)

Last Call(2019)


Selv om det er blitt sagt at det er et godt stykke arbeid igjen for begge disse artistene til å nå topplisteplassering i USA, så er det på sin fulle plass å nevne de her i Boots Of Norway.

Daniel Borge

Daniel er en av Norges raskest voksende artister. Han har i løpet av 2020 fått mye nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Han har nylig sikret seg en promoteringsavtale med Aristo PR i Nashville, et promoteringsselskap som jobber med bl.a. Travis Tritt. I tillegg har Daniel sikret seg en samarbeidskontrakt på låtskriverarbeid i Nashville. Låta hans, "There I Was" slippes på nytt i USA, nå i januar. Daniel har også arbeidet med musikerene til Blake Shelton, som er medvirkende på noen av singlene hans.


Låtene til Daniel er alle produsert i Nashville, hvor han arbeider med noen av de beste produsentene Music city har å by på. Låtene til Daniel reflekterer godt hvor stort spekter han har vokalmessig. Vokalen hans kler den klassiske countryen så vel som den moderne.

Daniel har vist at han har driven; publikum og Daniels samarbeidspartnere er sultne på mer. Boots er spent på hva 2021 bringer for denne lovende, talentfulle norske artisten.


Boots topplåter

There I was(2020)

Room 208(2020)

Fence Post(2020)


Malin Pettersen

Malin er en av Norges største artister innenfor country og americana. Malin er signert til det norske plateselskapet «Die With Your Boots On records». Fra før har Malin sanket en spellemannspris(2018) her hjemme, og det nye Nashvilleproduserte albumet hennes har høstet velfortjente tilbakemeldinger fra de største navnene i verden; bl.a. Billboard, Rolling Stones og Forbes. Hun er blitt kalt «The Norwegian Country sensation» av Paste Magazine.

Malin har fått fantastiske tilbakemeldinger på arbeidet sitt som låtskriver, noe boots ser seg helt enig i. Engelsken hennes er elegant og vokalen delikat, og ordene leker i de flotte tekstene hennes. Dagbladet skriver i anmeldelsen av Albumet «Wildhorse»(2020) følgende: «Ikke for country, ikke for pop, men americana med en liten dash gammel honky tonk og folk music.»

Norge har all rett til å være stolt over vår Malin Pettersen, og vi ser frem til å se hva 2021 vil bringe dette stjerneskuddet av en artist.


Boots topplåter

Pause(2019)

Mr. Memory(2020)

I Don’t Care(2020)


I Team Better Together Country har vi diskutert hvilke flere vi synes man bør merke seg. Vi er 10 konsepter og her er forslagene: Tyler Booth, Jason Nix, Mitch Rossell, Ashland Craft, Canaan Cox, Spencer Crandall, Chris Colston, Conner Sweets, The Lazy Wayne Band, Dalton Black, Lindsay Ell, Gabby Barrett, TracieLynn, Sean Stemaly, Sam Grow, Parker McCollum, Kylie Morgan, Roman Alexander, Temecula Road, Gabe Lee, Taylor Edwards, Alyssa Michaela, Clayton Smalley, Hayden Coffman Josh Ward, Dustin Sonnier, Lilly Rose, Sam Hinds, Luke Edney, Dustin Chapman, Keiza Gill, Chantell Padden, Tim Oliver.

Hva med grupper?

Essex County

Denne gruppa av brødre fra UK er virkelig verdt å merke seg. De har fått høre at de er forventet å bli det største innenfor country i England. I 2020 har de surfet de største spillelistene til spotify og de har sanket millioner av streams.


Musikken deres kan minne om en blanding av Keith Urban og Rascall flatts,


De jobber med hall of fame songwriter Steve Dorff og skriver låter i Nashvillemiljøet med bl.a. Jeffrey Steel, Victoria Shaw m.fl.

Boots topplåter:

11:11(2020)

So Good(2020)

Love At First(2020)


Southerland

Denne nye duoen ble signert i 2020 til River House/Sony Nashville. Duoen serverer en god blanding av moderne country i tradisjonelle beats. De har opptrådt med artister som Luke Combs, Lauren Alaina, Darius Rucker og Morgan Wallen.


Boots topplåter:

Thing Is(2020)

What You're putting down(2019)

Dance(2019)
Kat&Alex

Den nygiftede countryduoen har virkelig satt sine spor i dagens countrymusikk. De blander country med latino, og serverer en herlig frisk, om ikke grensesprengende variant av country.

Duoen ble kjent igjennom amerikansk TV/american Idol, og slapp debutsingelen sin 16 oktober, og har allerede sanket over 2,5 millioner streams på den første låta.


Boots topplåter:

How Many Times(2020)TRYKK HER FOR SPOTIFYSPILLELISTE MED ALLE TOPPLÅTENE

114 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page