top of page

Niktia Skogen slipper kamplåt: "I´m My Own Person.

Den norske artisten Nikita Skogen slipper fredag 12. februar nok en Nashville-produsert låt. I høst ga hun ut sin første singel "Break Your Heart", som artisten har gjort en formidabel jobb med å spre ut i verden. Boots tok en prat med artisten og spurte om hun ville fortelle litt om låta.


«I’m My Person» ble skrevet sammen med Davis Branch og Erika Raen. Davis Branch har også produsert, med Charlie Lance på gitar.

Nikita Skogen om låta si:

"Jeg satt meg ned med en venninne som fortalte om at hun hadde kommet ut av et forhold etter mange år. Gift, barn og hele pakka. Men han behandlet henne ikke godt, verken psykisk eller fysisk. Han kontrollerte henne og etterhvert som årene gikk kjente hun ikke igjen seg selv. Jeg syns dette var en så sterk historie at den trengte å bli fortalt.

Jeg har selv vært i lignende forhold, bare uten det fysiske.

Hun fortalte meg til slutt hvor sterk hun var nå. At hun hadde kommer seg vekk, hun hadde funnet seg selv og var lykkeligere enn noen sinne. Så det er det denne låten handler om. Det å være så langt nede og bli behandlet på den måte, men alikvel klare å reise seg igjen. Stå på egne ben, være sin egen person. Ikke noe andre vil du skal være. Historien er så viktig fordi det er så mange som sliter med det samme. Både menn og kvinner. Og som ikke kommer seg ut. Men det er ikke farlig å stå på egne ben. Det er først når du gjør det du blir lykkelig."

Davis og Erika hjalp til med å bringe liv til mine ideer og tekst. De tok låten til et nytt nivå.

Da vi skrev denne så snakket vi om at det skal være en «punch in the face» låt til de som behandler noen på denne måten. Og det tror jeg vi har fått ganske bra til.

Låta er fresh og budskapet er nydelig. Å komme seg ut av relasjoner som ikke ikke er sunne kan være en lang vei. Psyokopater og kontrollerende mennesker bruker gjerne lang tid på å bryte ned ofrene sine. Det kan høres lett ut å bryte ut og avslutte det som ikke er bra for en. Men sannheten er at ofrene mister seg selv på veien. De har mistet det viktige ved et menneske. Selvet. Og hvordan kan man da ta styringen over sitt eget liv, ikke minst ha troen på å stå på egne bein?


Kanskje det hjelper med en låt som forteller at det er lys i enden av tunnelen, og som forklarer følelsen av hvordan det er å ha klart å komme seg vekk.


Denne låta gjelder ikke bare relasjoner som forhold og ekteskap, men også i andre relasjoner, som sjef-ansatt, mellom kollegaer, lærer-elev, foreldre-barn osv.


Nikita Skogen er forøvrig grunnleggeren av The Wood Music. Du kan følge The Wood Music på instagram, et promoteringsbyrå med fokus på medlemmene i The Wood Music Family.


Spotifylink til låta!22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page