top of page

"The Way That I Am" Synger han. Men hvem er Big Rob Snyder? Boots har tatt en prat med kjempen.


Denne karen er ikke bare fysisk stor. Musikkarbeidet hans rommer mye. Rob Snyder er grunnleggeren av Revival; en musikkveld i uka på Tin Roof i Nashville, han er en fabelaktig artist og låtskriver. Han kan skilte med å ha vært med å skrive #1-hitten til Luke Combs, "She Got The Best Of Me", og låtene "Dear Today" & "Six Feet Apart". Nå har han sluppet eget album som forteller oss hvem han er. Rob Snyder er en musikkelsker, opptatt av det genuine, ærlige i mennesket og å løfte andre mennesker frem. Hank og Jesus ser på, er mottoet. Boots har fått æren av å ta en prat med en av vår tids countrymusikere som har sikret seg en plass i historien.


Robert Snyder er født i 1982 og er vokst opp i Westchester i Pennsylvania. Han er fra en musikalsk familie. Selv om begge foreldrene var glade i musikk, så spørs det om ikke den kunstneriske arven kommer fra bestefedrene, der den ene var trommis og den andre forfatter.


The day the music died - eller dagen da musikkinteressen til Rob våknet.

Rob forteller Boots om dagen han virkelig oppdaget sin kjærlighet for musikk. Han forteller at da han var rundt seks år, satte barnevakten på filmen om "La Bamba". Han forteller at han ble oppslukt av historien som forteller om "The day the music died". Historien skildrer hvordan Rock n´ roll musikerne Buddy Holly og Richie Valens og J.P. "Big Bopper" Richardson dør i en tragisk flyulykke. Til Boots forteller Rob at en av de som egentlig skulle være med på flyturen var faktisk unge Waylon Jennings. Det var bare tre flybilletter, og snill som Jennings var, ga han bort billetten sin til Richardson, siden Richardson var forkjøla. Jennings selv satte seg så på en buss. Det hører med til historien at Holly sa til Jennings, som en spøk, at han håpet bussen brøyt sammen, og Jennings svarte humoristisk at han håpte at flyet kræsjet.


En slik brutal historie, som definitivt satte sine inntrykk hos en seksåring, fungerte på en måte som en åpning inn til musikkindustrien, forklarer Rob. Jeg gråt av filmen barnevakta viste, og brukte faktisk leksikon for å lese meg opp på artistene. Kanskje var det nettopp tankene om det Jennings opplevde, og hvordan det måtte ha preget Jennings som artist som fascinerte barnet Rob Snyder? Musikkinteressen kom for fullt, og også interessen for sangtekster. Han elsket å se på MTV og gjøre notater på sangtekster. En interesse han delte med mye eldre barn på skolen. Hobbyen var å dele sangtekster etter skoletid.

Les om flystyrten i 1959 og Waylon Jennings her.


Fra vimsete Punk Rocker til countryartist i Nashville

Videre i sin reise med musikken, lærte Rob å spille gitar. Da han var tolv, fikk han en elektrisk gitar. Han likte ikke gitartimer, men lærte seg litt etterhvert på egenhand. Country var derimot ikke sjangeren hvor musikkreisen hans begynte.


I de unge voksenårene var han en vims, sier han. Han gikk hele sju år på college hvor han studerte liberal arts, og var kjent for å ta livet litt som det falt seg, forteller han. Han var mester i å få parkeringsbøter, og gjøre dumme ting som å kjøpe drinker til alle i baren uten å ha råd til det. Dessuten så likte han ikke å gå på skolen, forteller han. Han likte rett og slett ikke å studere. De eneste gode karakterene han fikk var i maling. I timene foretrakk han nemlig å skrive sanger i stedet for å skrive notater. Han forteller at han tenkte at han ikke var skapt for å sitte i et rom å følge en lærer, dag ut og dag inn. Derimot kunne han skrive 20-30 låter i løpet av en uke på skolen. Etterhvert dannet han og noen venner et band; Painonface, som spilte punk rock. Men dette bandet førte ingen vei, til tross for at det ene bandmedlemmet investerte alle college-pengene sine i bandet. Det ble med en plate og mange show, men etter noen få år ga de opp.


Rob avsluttet så skolen. Han skrev fortsatt sine egne låter som han spilte for familie og venner, og "alle" mener han burde flytte til Nashville. I 2008 drar han på besøk til Nashville, hvor han hadde fått fikset seg en opptreden på Bluebird Café. Han hadde store forventninger til seg selv, og trodde han kom til å "naile" det, men fikk beskjed om at han ikke var god nok og han skjønte at han hadde en jobb foran seg. Det hører med til historien at han egentlig var forlovet med ungdomskjæresten på dette tidspunktet. I 2009 brøyt han forlovelsen og sa til alle at han skulle flytte til Nashville. Men den indre vimsen i han tok styringa; i stedet for å flytte, begynte han som murer og begynte å sløse med penger igjen, til foreldrenes forergelse.


Skjebnekveld

I 2011 begynte tankene om flyttingen for alvor å slå rot. Rob forteller at det som virkelig gjorde utslaget, var en kveld ute med noen gode venner og en god prat om livet. Vennene til Rob ønsket gjerne at han skulle gjennomføre planene om å flytte til Nashville. Da kvelden gikk mot slutten, skilte de tre gode vennene lag. Neste morgen våknet Rob til et kaos. Mobilen var full av meldinger og ubesvarte anrop. Da han fikk ringt opp den første på lista, fikk han vite at to menn hadde omkommet i en bilulykke. Den ene omkomne var identifisert, og de visste ikke hvem den andre var, annet enn at de visste at Rob hadde vært med den omkomne kvelden før.


I de første timene etter bilulykken levde familien til Rob i uvisshet, forteller Rob. Heldigvis var jeg trygt hjemme, vel uvitende om tragedien. Etter dette bestemte jeg meg. Man lever bare en gang.

Noen dager etter at vennene hadde gått bort, sto Rob på jobben som murer, og hørte Randy Travis sin "Three Wooden Crosses". Interessen for country ble genuint vekket. Med dette dro Rob dro til Nashville.


I Videoen til låta "The Way That I Am", ser du litt av hans indre og litt av livshistorien hans.

Kameratene hans som døde, var Ryan Dunn, kjent fra Jackass og Viva LaBam, og deres felles venn Zachary Hartwell.


Om den første tiden i Nashville

I Nashville handlet det først og fremst å om å få ting til å falle på plass. Til å begynne med spilte han litt på "Bootleggers" (Spillested i Broadway, Nashville). Allerede den første uka bestemte han seg for å ikke være den som spiller coverlåter i byen. Han ville skrive sin egen musikk, forteller han. Selvom han ikke helt stolte på sine evner som låtskriver, så ble han med i flere låtskrivingssesjoner. Et par måneder etter bilulykken spilte han inn den første låta si. Men den vimsete Rob var allikevel ikke helt kurert; livet hans var preget av festing og sene nattetimer. Dette livet fører også noe med seg, og etter å ha brutt opp en slåsskamp på "Losers" (Spillested i Broadway, Nashville), ble han tilbudt jobb som utkaster. Han jobbet altså i byen som utkaster, mens han skrev egen musikk og reiste rundt omkring med bandet sitt og åpnet for større artister.


Etter hvert åpnet han også sin egen musikkveld, Revival(Les mer om det lenger ned i artikkelen), som førte til at han fikk utvidet bekjentskapene i Nashville, og som gjorde at han fikk sin første låtskriver-kontrakt. Det er sånn man vet at man har "klart det", sier Rob. Da kan man leve av musikken.


Om Rob Snyder som låtskriver


"If I look at my self the first years I lived here, even the two or three first years, I thought I had to ask to write with anybody. And I got an advice from my buddy Brent, saying you need to write with everybody. It was his way of saying who the hell are you to not write with somebody. I took that advice and started writing with everybody. Even now, when I'm that busy, I still try to continue writing with all. You'll never know. Some of the best songs I've got are with people that never have written a song before."

(Rob Snyder til "Don't stifle me" podcast interview)


Og det var nettopp denne tankegangen som gjorde at han skrev med Luke Combs. Låta til Luke Combs, «She Got The best Of Me» kom nemlig ut første gangen i 2014, som man kan se på Rob sin Instagramkonto. Med sine 38 likes og en like fra Luke sjøl, er det lite som vitner om at dette skulle komme til å bli en nr.1 hit på billboardlista i 2017. Den klarte plass nr. 72 på apple music charts ved første utgivelse.«Utrolig inspirerende å se,» sier Boots til Rob. «Det kan virke som om Luke Combs ble superstjerne over natta, men dette vitner virkelig om all arbeidet som er lagt ned over en periode med tid!» «Hell yeah!» Svarer han.

Kompiser: På bildet ser du du Wilson, Combs og Rob, da låten de skrev "She Got The Best Of Me" ble nr.1 på billboard.


Rob forteller også at Luke Combs etter hvert startet sitt eget utgivelsesselskap (sammen med Jonathan Singelton) og at Rob fikk egen låtskriverkontrakt der også.Om musikken til Rob Snyder

Rob slapp debutalbumet sitt, "The Way That I am", 12 juni 2020. Hele albumet er faktisk en samling av låter som reflekterer han selv. For selv om han er en dyktig låtskriver, så er Rob klar på at det er artistdrømmen han jager.


Albumet består av 10 låter, og dette er boots sine favoritter:

- The Way That I am

Historien bak forklarer mye av hvorfor den treffer så godt. Boots synes også at Snyder formidler følelsene på en dyp og god måte i låta.

(Se video lenger opp)


- Honey

En lystig låt hvor temaet er om alt som går på skeie og hvordan man bør ha fokus på hva som faktisk er viktig;

"I don´t mean to bitch, but somethings gotta give. Don't need to be rich, but I can sure use a little bit. Ain't about the name, ain't about the money, I just want a back yard for my dog and ring for my honey"


- Jersey

Denne låta dreier seg om plassen Rob dro med familien sin hver ferie; Jersey. En god del av oss har vel et kjært forhold til en ferieplass. Er det ikke rart hvordan livet kan leke på en sånn plass. Jersey var visst stedet hvor Rob la igjen uskylden sin.

En fantastisk koselig video. Igjen greier han å reflektere følelsene sine i musikken han formidler.


- Dream

Er en annen låt verdt å nevne. Her har han fått med seg Channing Wilson. Channing er også en utrolig dyktig artist, og også en av låtskriverne til Luke Combs (Combs-She Got The Best of Me, Riley Green, Ashland Craft). Låta var egentlig tenkt rolig, men bandet spilte den litt up-beat og dermed så ble den sånn. Kul video!- Waiting Room

Låta forklarer om hvordan det er å sitte på et venterom til en terapeut da man sliter med angst. For det gjør han faktisk. I dagen så snakkes det mye om mental helse. Creds til Rob fordi han tør å synge om noe så personlig. For hvem skulle tro at den store mannen, med historie som utkaster, grunnlegger av en av Nashvilles mest beryktede musikkvelder, og forfatter av en av nåtidens største countryhitter skulle slite med angst?
- Old Habits

Her kommer historien om den unge Rob som forlovet seg, og som var en vims. Er det mulig å snu de dårlige vanene? Et menneske bærer på mye i sin livshistorie. Noe av det kan være ganske dystert. Låta er ganske sterk og gir rom for ettertanke. Hvem er vi egentlig?- My Dear Mama

Denne låten er dedikert til mamma. Den ble gitt ut på morsdag, og er en ren hyllest til mamma og avrunder albumet helt nydelig.
.. OM REVIVAL - Uslipte diamanter

Rob Snyder er også grunnleggeren av Revival, som ble startet i Mai 2012. "Revival" skjer hver tirsdager kl. 20.00, på Tin Roof i Daumonbaund street i Nashville. Der kan du få oppleve låtskriverne sine egne låter. De som fremfører låtene sine der, skal ikke synge top-låtene sine, men de låtene de selv synes er best. Syng og fremfør som om Jesus og Hank ser på, er mottoet. Her har du sjansen til å få se en del av den ekte siden i Nashville. Det blir lagt vekt på å gi folk en ektefølt musikkopplevelse. Og blir det for mye useriøst bråk fra publikum, er de ikke redde for å si ifra og be om oppmerksomhet for det som skjer på scenen, selvom det er lov å nyte alkohol.
Mange artister har fått godt utbytte av å delta på Revival. For eksempel fikk Luke Combs sin første låtskriver-avtale der, og flere har fått platekontrakt igjennom og opptre på Revival. Det beste er uansett å føre folk sammen, å skape et samfunn rundt musikken, sier Rob. Det å dele erfaringer og ideer utvikler kompetansene til artistene, og skaper vennskap.Å gjøre Revival har en viss status i Nashville. Det er en ære å være med. For oss som er på besøk, kan man være heldig å treffe på uslipte diamanter. Eller kanskje også ferdige. Uansett, er du ute etter noe mer originalt og ekte mens du er i Nashville, altså ikke bare fantastiske covere med slagerhitter som alle kjenner, så er Revival en av de kveldene du bør få med deg.


Ingen tvil om at det er folksomt da Luke Combs dukker opp. Allikevel holder publikum atmosfæren til det revival er ment til. Church pew.Rob&Nikki Snyder på Norgesbesøk


Hva er vel et intervju med en sånn kjempe av countrymusikkhistorie uten en prat med kona Nikki Snyder? Iallfall da paret valgte å ta bryllupsreisen i Norge!


Høsten 2019 dro Rob og Nikki på en tur til Skandinavia. På turen skrev Nikki en reisedagbok som hun gledelig delte med Boots. Dagboken vitner om et hyggelig opphold i Oslo. Paret hadde et oppradert hotellrom i 12. etasje, og nydelig utsikt over en av Europas raskest voksende byer. Hun skriver at Rob serverte henne rosevin på taket på hotellet den første kvelden, mens de så på utsikten.


Den første dagen i Oslo koste de seg med litt forskjellig mat i Mathallen og dagboka forteller at de hadde stor glede av pølsene på 7/11.


Så bar reisen videre til Oslofjorden. Paret hadde leid sin egen badstue på Oslofjorden. "Vi svettet og dampet og hoppet i sjøen", sier Nikki til Boots.

"It was LIFE changing!"

Senere den dagen spiste vi "fiske soup" husker jeg, sier Nikki til Boots. Etterpå dro vi på besøk til Osebergmuseet på bøygdøy, og vaffel med brunost og syltetøy etterpå. Boots spurte hva Nikki synes om brunost, og fikk til svar at »I LOVED IT»! Vidre gikk reisen til Operaen før paret rundet av kvelden på en metal-bar, etter ønske fra Rob Snyder.Videre tok ekteparet en vakker togtur;

»The train ride through Norway was breath-taking. We stopped at a waterfall, saw the snow on the mountains, and the countryside was beautiful.

Hopped onto our fjord cruise ship and soaked in the beauty over a couple beers. We were exhausted after but the beauty was so very worth it. Got to the hotel, bought a few beers and headed to the long awaited 3 kroneren hotdog stand. Rob got his reindeer sausage with mustard, crunch onions and lindenberry sauce. I had a traditional one with mustard and we pigged our and split a 3rd very herby one. Back to bed with a full belly!»På denne reisen møtte paret også et norsk par på 50-års bryllupsreise. De lovte å holde kontakten.

Bergen var veldig deres type by forteller hun. Hun likte seg veldig godt der, og trivdes med »speeden» og at alle likte å være ute, på tross av at det regnet. Mens de var der, gikk de 45 minutter tur til Fløyfjellet.


Denne høsten ble Rob&Nikki foreldre til lille Ame Rose. Boots måtte derfor bare spørre Nikki; er Rob flink til å skifte bleie? Jeg fikk til svar at han er veldig «Hands on» og flink til å få frem smilene hennes.


Og hvis du lurer, Big Rob er 6,5", eller 196 høy. Big Guy for sure!


Til slutt sier Big Rob at han gleder seg å reise tilbake til Norge og håper at Boots tar i mot han da de kommer, og at han kanskje får spilt musikk. Boots spurte om ikke vi kunne lage en kveld med Rivival i Norge, og det synes han var en god idé! Dumme pandemi, sier vi i kor.


Husk å følge Rob Snyder på Spotify!

Har du lyst til å bli enda bedre kjent med Rob, så gjorde podcast-vennene til Boots et intervju med Rob. Søk opp Outside The Circle Podcast episode 17, eller klikk her.

46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page