top of page

Tre jenter, - sju kjappe!


NY artikkelserie! I denne serien skal vi bli kjent med jentene i countrymusikken. Noen av jentene her har vært utsatt for mobbing, en har sunget på bluebird i Nashville, og en sang "Tore Tang" før hun kunne snakke.


...og jammen fortelles det ikke litt om hva vi kan vente oss i nærmeste fremtid av ny musikk.Her har Boots snakket med Caitlin Palm, Silje North og Hanne Sørvåg.


Ekslusivt kun hos Boots Of Norway.
1. Fortell litt om deg selv!!

Jeg er Caitlin Palm, en ny countrypop artist fra Norge, rettere sagt Kongsvinger. Jeg er 31 år og mitt egentlige navn er Kjersti Palm Reitan. Jeg har sunget så lenge jeg kan huske og hadde min første sceneopptreden med gospelkor i en alder av 3 1/2 år. Siden den gang har musikk vært en viktig del av livet mitt og jeg har vært heldig å få oppleve mye fra den gang og fram til idag. Blant høydepunktene mine kan jeg mimre tilbake på gjesteopptreden med Madrugada, vunnet lokalt Stjerner i Sikte med Jahn Teigen og ikke minst den ville følelsen av å synge i Oslo Spektrum som en av finalistene i Melodi Grand Prix jr. i 2003. Siden da har jeg blant annet vært vokalist i bandene Borderland og Grand Vintage. De siste årene har jeg følt et veldig kall på å skrive og framføre min egen musikk og denne våren turte jeg endelig å stole på magefølelsen. Mine første låter ble sluppet i våres og har blitt godt motatt både nasjonalt og internasjonalt. Min første singel "Go On" nærmer seg 40.000 streams og har blitt avspilt i hele 46 land. Spesielt gøy er det at musikken min har blitt tatt varmt imot i USA og Nashville ‐ rett i hjertet av countrymusikken. I skrivende stund legges siste finish på debutalbumet mitt som kommer ut i midten av september. Veldig spennende og jeg har vært utrolig heldig som får skrive låter i samarbeid med særdeles dyktige Frode Martinsen i Velvet Recording.

2. Har du alltid hatt en drøm om å være artist?

Drømmen om å jobbe med musikk har alltid vært tilstede. Jeg var ikke gamle jenta da jeg lagde kor av alle bamsene mine og dirigerte de med selvkomponerte melodier. Desverre fikk jeg i ungdomsårene mine oppleve skyggesiden av å ha stått i scenelyset og en tung tid med mye mobbing satte selvtilliten min tilbake mange hakk. Det tok mange år å bygge meg selv opp igjen, men denne gangen føler jeg meg sterkere enn noen gang og mer enn klar for å satse på solokarriere.

3. Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg, og hvorfor?

Blandt mine største idoler finner man Shania Twain, Carrie Underwood, Faith Hill og Miranda Lambert. Så sterke og flotte damer som virkelig inspirerer gjennom sine stemmer og musikk. Størst av dem alle har likevel alltid vært og kommer alltid til å være Celine Dion. Hun var den første artisten jeg kjøpte kassett av og har preget både mitt private og musikalske liv i årenes løp. Hun har alltid "vært med meg." Etter å ha møtt henne et par ganger er jeg ikke akkurat blitt noe mindre fan. Hun har en unik stemme med en unik personlighet! Forøvrig elsker jeg også musikken til Lady A, Keith Urban og Chris Stapelton. Musikk skal få deg til å føle og det gjør jeg så indelig med disse bandene og artistene!


4. Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Jeg må si at å få synge live igjen er noe jeg ser så utrolig fram til! Å få møte publikum og gi av meg selv. Selv om denne tiden jo er sår og rar har jeg likevel vært skjermet ved at jeg har stått helt i startfasen av et nytt kapittel. Mens jeg har jobbet mot en artistdrøm mistet mange inntektsgrunnlaget sitt over natta. Jeg føler så indelig med mine utøverkollegaer og håper at vi snart kan møtes på konserter og festivaler igjen.Det beste med å være artist må være muligheten til å få utfolde den lidenskapen som betyr så mye for en. Å dyrke det man elsker og som man er god på gir en følelse som er litt vanskelig å beskrive. Ikke minst da det man gjør betyr noe for andre. Det gir den aller dypeste meningen for meg ved å være artist. Jeg blir rørt når andre forteller at min musikk har fått en innflytelse på deres liv. Spesielt teksten min til "Go On" ble skrevet for å bevisstgjøre flere på hva mobbing kan gjøre mot en og hvordan det føles for den utsatte.


5. Hva liker du å gjøre ved siden av musikken?

Ved siden av musikken så er jeg så heldig å få være mamma til verdens skjønneste lille gutt på to år og jeg jobber til daglig på H&M Kongsvinger med verdens beste kollegaer. Dog skal det sies at drømmen jo selvsagt er å kunne leve av musikken! Ved siden av musikk så elsker jeg å reise, oppleve nye ting sammen med venner og familie og generelt være en livsnyter.


6. Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Oj.. Å velge en favorittlåt er vanskelig! Siste låta jeg hørte på var "Locomotive" av Miranda Lambert. Elsker den sangen! Ellers så må jeg få lov til å dra fram "Hungry Hearts" av norske River! Feelgood låt deluxe!


7. Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste countryminne... Da må jeg nok dra fram konserten Shania Twain holdt i Oslo Spektrum et par år tilbake. Å endelig se henne live var helt ubeskrivelig! Jeg var så heldig å ha plass helt inntil den lille sceneriggen der hun sitter og spiller "From this moment on" på gitar. Hun så på meg, smilte og akuratt de sekundene der glemmer jeg aldri! Jeg tror også at hennes konsert inspirerte meg til å gi det lille ekstra for å endelig gå solo.


Jeg har også til slutt lyst til å nevne samarbeidet jeg fikk være en del av, "United Country Norway" med bla Elisabeth Andreassen, Hanne Sørvaag og Steff Nevers. Et utrolig flott minne hvor flere av oss norske country artister gikk sammen om vår egen versjon av "Heal the World" til inntekt for Frelsesarmeen og den ekstraordinære innsatsen de ga for våre vanskeligstilte i samfunnet, spesielt i tiden da Koronabølgen traff oss for fullt. Det føltes veldig fint å kunne bidra og jeg håper nok en gang på en lysere tid i møteSilje North


1. Fortell litt om deg selv!!

Jeg er 23 år. Fra Fusa (en time utenfor Bergen), men bosatt i Oslo. Har holdt på med musikk siden jeg var veldig ung, men begynte for alvor når jeg startet å studere låtskriving i et år og skulle spille inn EP’en min. Akkurat nå er planen å skrive nye låter som jeg kan spille inn fortløpende. Mest sannsynlig blir det en ny singel! 2. Har du alltid hatt en drøm om å være artist?

Så lenge jeg kan huske. Begynte med sang når jeg var 8, og siden da har drømmen alltid vært musikk. 3. Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg, og hvorfor?

Jeg blir inspirert av veldig mange og veldig mye! Har vært trofast KISS siden jeg var liten så de kommer alltid til å være heltene mine. Utenom det så elsker jeg artister som Carrie Underwood, Tyra Madison, Maren Morris, Dolly Parton...osv. Jeg liker låter som catcher meg fra start og jeg blir veldig inspirert av å høre på GODE og gjennomførte låter. 4. Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Jeg håper på å få spilt noe av musikken min live, men gleder meg like mye til å gå på konserter med andre og festivaler og reise når tiden er inne for det.

5. Hva liker du å gjøre ved siden av musikken?

Ved siden av musikken liker jeg å trene, være med venner/familie og lese bøker. 6. Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Kacey Musgraves - Follow Your Arrow og Gabby Barrett - I Hope. 7. Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste countryminne er når jeg sang «I’ll Be Rooting» på The bluebird cafe i Nashville.


Editors note: Psss... Hun er kjæreste med den norske countryartisten Haavard. Litt av et par!
Hanne Sørvåg


1. Fortell litt om deg selv!

.Jeg er fra Stavanger, jeg er 40 år, og jeg har drevet med musikk så lenge jeg kan huske. Mamma sier jeg kunne synge «Tore Tang» før jeg kunne snakke. Mine største opplevelser i livet har vært og er å skrive sanger, fremføre de, og høre andres fantastiske sanger for første gang. Jeg er snart aktuell med en ny låt som kommer ut 4.september. Jeg er så utrolig fornøyd med den, det er noe av det beste jeg har laget, en litt annerledes tekst enn jeg pleier, mer innsiktsfullt om et mer eksistensielt tema. Bare å glede seg! 2.Har du alltid hatt en drøm om å være artist?

Jeg drømte om å bli popstjerne da jeg var liten, Jeg sa alltid det da noen spurte hva jeg ville bli. Det syns folk var sjarmerende til jeg ble sånn 15,16, da syns de jeg måtte finne på noe mer seriøst og troverdig å si. Men jeg «visste det» på en måte, at det var musikken jeg skulle vie livet mitt til.

3. Hvem er dine største forbilder som inspirerer deg, og hvorfor?

Min største forbilder er Dolly Parton, for sine fantastiske melodier og tekster om kjærlighet og tilgivelse. Sheryl Crow, for de steinbra låtene, Erik Bye, både for sangene og engasjementet. Jan Ove Ottesen, for stjerneutstråling og evne til å tenke stort. Unni Wilhelmsen, for noen av låtene som farget ungdomstiden og trøstet et knust hjerte. Elvis Presley, for en tilstedeværelse i stemmen og er ikonisk artisteri. Alisson Krauss for englestemmen. Ola Salo fra «The Ark» for å stagedive som en verdensstjerne selv når han spiller for 50 stk. Alle disse har inspirert meg til å bli den artisten jeg er i dag. 4. Hva gleder du deg mest til da ting går tilbake til normalen?

Jeg har hatt en helt alright tid i denne unntakstilstanden for egen del, men tenker mye på alle som er rammet enten av sykdom eller økonomiske utfordringer. Jeg gleder meg bare til vi alle er tilbake på jobb, jeg.

Jeg elsker å gjøre yoga og å være ute i naturen. Det er veldig gode måter for meg å «grounde» meg på, når jeg går meg litt vill i tanker eller bekymringer.


6. Hva er din favorittlåt akkurat nå?

Min favorittlåt akkurat nå er «Look For The Good» med Jason Mraz, den inneholder bare alt jeg også vil si, både om den situasjonen vi står i, og når vi har med hverandre å gjøre. 7. Hva er ditt beste countryminne?

Mitt beste countryminne er da jeg spilte på countryfestivalen i Breim sist, det var helt fantastiske forhold med lyd, fine arrangører og publikum, og vi koste oss helt utrolig på scenen, og alle mine countrylåter ble så godtt mottatt. Nydelig opplevelse fra start til slutt.Husk å følge jentene på spotify, instagram og facebook!


484 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page