top of page

Scott Scovill, - mannen som trodde han ikke kunne synge.

Men som endte opp med å ta en sang  med Brad Paisley under konserten hans i Oslo i høst. Han er å regne som en ekte Norgesvenn, sier Tore Håland, eieren av Norsk Country Radio. 

Fra Scott Scovill var liten har han elsket musikk og å synge. Men å elske å synge og å være god til det er to forskjellige ting. Og det å være god hadde Scovill liten tro på at han var. Hans kjærlighet til musikk var i alle fall sann og derfor ble det til at han viet karrieren til å jobbe i bakgrunnen med musikere. Helt til han kom til Norge.
unnamed+%283%29.jpg

For syv år siden var Scovill på besøk hos musikervennene sine i Norge. Utover i nattetimene kom en sang av Johnny Cash på radioen. Scovill sang med, til sine venners store begeistring. Scovill hadde ikke store tanker om det, Johnny Cash sang så dypt at selv han kunne treffe tonene.

Neste kveld var de samlet på det lokale spillestedet der musikervennene hadde show. Sjokket ble derfor stort da en fra publikum ville høre en Johnny Cash-låt, og muskervennene/bandet ba Scovill opp på scenen. Forfjamset og sterkt tvilende, fant han seg selv på scenen med sangteksten i den ene hånda og en mikrofon i den andre. Låta «Hurt» ble gjennomført i stor nervøsitet og Scovill avsluttet opptredenen skjelvende med kurs for baren. I hodet svirret tanker om hvordan han hadde skjemt ut seg selv og ikke minst bandet, offentlig. Publikum, på sin side, klappet storfornøyd.

 

Og slik gikk det til at han ble medlem i det norske bandet "Spinning Wheels", i all hemmelighet for klientene og vennene i hjemme i Nashville, USA. Scovill hadde ingen planer om berømmelse, han ville bare gjøre det han elsket.

Scovills hemmelighet var trygt bevart i noen år. Helt til trommisen  i "Spinning Wheels" en dag ringte og spurte om Scovill kunne tenke seg å spille på en festival med tusenvis av tilskuere. Han svarte ja. To uker senere, til Scovills store skrekk, avslørte festivalen at de skulle åpne for Brad Paisley. Scovills gode venn igjennom 20 år. Hemmeligheten måtte avsløres.

20449306_1480540622033682_15314850029316

Få dager senere hadde Brad og jeg en ganske så utrolig samtale. Han trodde jeg tulla. «Hvorfor er dette synes du dette er merkelig, spurte han forvirret. Jeg har faktisk sunget i et band i all hemmelighet i i syv år. Det skremmer meg at hemmeligheten er ute og mest av alt at dere alle skal se meg opptre. Vær greie, vær så snill!»

- Scott Scovill til Brad Paisley

Brad Paisley var enormt støttende og showet ble en stor suksess. "Countrymusikk-industrien er unik sånn sett, det er fantastisk å se hvordan mine venner og artister har støttet meg. Det er som en stor familie full av støtte og kjærlighet!", sier Scoville. 

73308484_490893248161272_321309310604384

Nå kommer straks julealbumet ut, til stor glede for mange av oss Nordmenn.

To gode venner: Scott Scovill og Brad Paisley i Oslo Spektrum høsten 2019.

Følg Norgesvennen på sosiale medier: 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page